Alimentul considerat penicilina rusească!

Un nou sezon rece şi din nou lupta cu răceala şi gripa. Pentru a reduce şansele de îmbolnăvire, nu evita aceste super-alimente.  

separator

usturoi1Usturoiul – nu este numai o opţiune pentru a-ţi face bucatele mai gustoase, dar şi pentru a te face şi mai sănătos. Potrivit Natural Life, usturoiul este denumit şi “penicilina rusească” datorită proprietăţilor sale antivirale, antibacteriene, antifungice.

„Unul dintre cele mai bune ajutoare ale sistemului imunitar este usturoiul. Conține cel puțin 17 substanţe diferite care sprijină puternic buna funcţionare a sistemului imunitar”, susţine fitoterapeutul Susun Weed.

ceai_verde_01Ceaiul verde – este o sursă bogată de antioxidanţi puternici.  Mingruo Guo , un profesor de ştiinţe alimentare de la Universitatea din Vermont, susţine că un anumit tip de polifenoli pe care îi conţine ceaiul verde ucid virusurile gripale.

Afinele – dulci şi delicioase au un efect puternic antioxidant care ajută la stimularea sistemului imunitar. Antioxidanţii protejează celulele organismului de daunele radicalilor liberi responsabili pentru anumite boli sau îmbătrânirea prematură.

miereMierea de albine – conform datelor oferite de revista Applied Health “mierea conţine 22 de aminoacizi şi 27 de minerale, o gamă completă de vitamine şi 5000 de enzime vii.”  Conform acestei surse “mierea este mult mai eficace în tratarea tusei, decât multe alte multe medicamente antitusive.”

alte Articole interesante