Medic genetician vestit: ,,Alimentele vindecă 66% din boli!”. Află rețeta sa de longevitate

Despre proprietățile miraculoase de vindecare ale alimentelor vorbim mereu. Alimentele sănătoase ne feresc de o mulțime de boli, ceea ce alegem să mâncăm, în mod direct, ne influențează starea de sănătate a organismului. Un cunoscut medic genetician afirmă că 66% din boli pot fi vindecate prin dietă.

separator
mmbb

Profesorul Hristo Memerski, genetician și medic bulgar, autor al unei serii de cărți despre puterea de vindecare a alimentelor, susține seminare în toată lumea. Medicul și-a prezentat cursurile în peste 200 de universități din 63 de țări.

Profesorul afirmă că oamenii de unii singuri își bat viața în cuie, atunci când aleg incorect produsele alimentare pentru consum.

Despre îmbătrânire

,,Bătrânețea nu este o stare naturală. Potrivit multor oameni de știință, este o boala, iar noi, singuri o dezvoltăm, prin comportamentele noastre alimentare, nerezonabile. 70% dintre oameni mor, în lume, din cauza unei relații criminale pe care o au cu alimentația. Guta, diabetul, ulcerele digestive, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, diferite tipuri de cancer sunt ,,măciucile” civilizației”.

mini-26Potrivit profesorului, e destul să respectăm câteva reguli simple, în ccea ce privește modul de alimentație, și putem amâna astfel apariția unei serii de boli grave. Un lucru foarte important – fără excese și de toate, dar câte putin!

,,Mai multe produse încetinesc îmbătrânirea organismului. Principalele dintre ele sunt legumele, fructele, iaurtul.

Iaurtul natural este alimentul cel mai bine digerabil. Acesta previne cancerul de stomac și de colon, oprește dezvoltarea osteoporozei”, spune specialistul.

Potrivit specialistului, cel mai eficient remediu de curățare și de pierdere în greutate se prepară foarte simplu:

,,La 500 g de iaurt, se adaugă 1 lingură de miere, 1 lingură de oțet de mere, 1 linguriță de scorțișoară și 40 de picături de 30% tinctură de propolis. Desertul poate fi o varietate de umpluturi sănătoase: se pot adăuga afine, nuci, banane, semințe.

Acest desert poate fi consumat la micul dejun sau la cină. Dacă mănânci 2 linguri la fiecare 2 ore, timp de 20 de zile, vei observa că talia ta devine mai subtire, părul mai strălucitor și corpul mai flexibil”.

Cele mai bune vitamine pentru frumusete se conțin într-o salată de morcovi și usturoi

Usturoiul este un antibacterian puternic. Propolisul are proprietăți similare. Aceasta ucide virusurile gripale, luptă cu gastrita, colita, disbacterioza, este un excelent remediu anticanceros și antiinflamator.

,,Este suficient să adaugi 20-30 picături de propolis în 50 ml de apă și să bei amestecul de 2 ori pe zi”, sugerează profesorul.

Pentru păr strălucitor, unghii tari și piele elastică:

,,Se amestecă într-un vas de sticlă părți egale de miere, nuci, caise, stafide, lămâie și se iau trei linguri pe zi din această compoziție păstrată la rece”.

Otrava din produsele alimentare

,,Există mai mult de 200 de substanțe chimice care determină alimentele să miroase ,,plăcut”. Se știe deja, că aceste substanțe, în formă concentrată, pot duce la moarte. Atunci când cumpărați produse, citiți cu atenție etichetele scrise cu text mic, pentru că anume acolo sunt menționate componentele nocive. Aditivii nitrat de sodiu și nitrit de sodiu sunt printre cele mai frecvenți ,,criminali” ai tinereței și sănătății. Aceștia se folosesc pentru a prelungi prospețimea cărnii și pentru a preveni botulismul în cazul produselor alimentare din conserve. Aceste substanțe abundă în cârnați, șuncă, crenvurști, conserve de pește, se folosesc la carne refrigerată și pește.

Prin conservanții foarte periculoși se regăsesc și butilatul de hidroxitoluen și hidroxianisolul butilat. Ei se folosesc pentru a preveni râncezirea uleiurilor pentru prăjitul chips-urilor. Se adaugă, de asemenea, la torturi, guma de mestecat, paste, pentru a prelungi starea de prospețime și termenul de valabilitate.

Nu mai puțin periculoase sunt sucurile ambalate. Acestea conțin chimicale care să împiedice precipitarea sucului de portocale și formarea de straturi, apă și concentrat. Cu toate acestea, acest ulei este toxic pentru oameni.

În plus, oamenii consumă de 5 ori mai mult zahăr decât ar fi necesar. Zahărul afectează inima, plămânii, rinichii și stomacul. Cei care suferă de hipertensiune arterială, nici măcar nu suspectează că principalul motiv pentru boala lor este sarea”, menționează profesorul, care a publicat rețeta sa de longevitate:

1. Nu consuma mai multe calorii decât ai nevoie.
2. Mănâncă un măr în fiecare zi.
3. Bea apă și extracte din plante.
4. Muncește în mod activ.
5. Fă duș în fiecare zi.
6. Dormi într-o cameră răcoroasă.
7. Nu renunța la sex.
8. În zilele de odihnă, mergi pe jos sau fă plimbări de 10-15 km cu bicicleta.

Dieta de 8 ore! Slăbeşti 4 kg cu cea mai scurtă cură de slăbire din lume

Aceasta reteta de 8 ore este numita si „cea mai scurta cură de slăbire din lume”. Este extrem de eficienta iar rezultatele sale se vad imediat, scrie realitatea.net.

Tot ce trebuie sa faci este sa mananci tot ce iti doresti intr-o perioada de 8 ore in timpul zilei. La prima vedere, pare simplu, insa exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti.

In primul rand, trebuie sa mananci doar opt ore pe zi, iar in restul de 16 ore ai voie sa bei doar apa, ceaiuri din plante sau limonada fara zahar.

Expertii recomanda ca cele opt ore sa fie in intervalul 9:00 – 17:00 pentru ca atunci se obtin cele mai bune rezultate.

Timpul dintre mese nu ar trebui sa fie mai mic de patru ore. Poti manca orice alimente sanatoase, fara sa exagerezi cu cantitatile, scrie girly.ro.

Ouăle de ciocolată nu conțin doar surprize plăcute. Explicațiile unui medic

De Paște, multă lume cumpără ouă de ciocolată, cu surprize, fără să se gândească la riscuri. Un ou de ciocolată furnizează marea majoritate a aportului caloric zilnic recomandat pentru o persoană matură, avertizează dr. Andrew Kelso, director medical în cadrul NHS (sistemul britanic de asigurări de sănătate) pentru regiunile Suffolk și North East Essex, scrie evz.ro.

De ce nu e bine să mâncăm ouă de ciocolată

Caria dentară, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt în creștere, a avertizat dr. Kelso, făcând apel la moderație. Doctorul le-a recomandat oamenilor să „reziste impulsului de a mânca un ou de ciocolată dintr-o dată”.

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, a spus el.

Recomandările făcute de medic

Având în vedere că Paștele reprezintă o „perioadă aglomerată pentru personalul și serviciile din sistemul de sănătate”, el i-a îndemnat pe oameni să se asigure că au acasă „paracetamol, plasturi, remedii pentru indigestie și medicamente antidiareice”.

Internauții nu cred în ce spune medicul

„Nu doar Crăciunul, ci și Paștele are acum un Grinch”, a comentat un internaut, în vreme ce un altul a susținut că „din punct de vedere al sănătății dinților, este mai bine să mănânci totul dintr-o dată”, inclusiv un ou de ciocolată. Un alt internaut a declarat că este normal ca de Paște să exagerezi cu mâncarea și că nu este bine să ai interdicții.

Au fost și utilizatori care i-au atras atenția doctorului că dimensiunile acestor ouă de ciocolată au tot scăzut, deci ar fi trebuit să scadă și riscurile asociate. Alții au declarat că doctorul nu trebuie să-i sperie pe oameni sau să exagereze.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

10 trucuri care te ajută să faci cea mai bună friptură
Articolul anterior
Un bucătar din România a inventat parfumul comestibil, folosit la mâncărurile dulci, dar şi pentru corp
Articolul următor