MENIU 28 septembrie. Vitamine, Microelemente şi Suplimente

Zilnic, omul trebuie să consume în jur de 90 substanţe active: 59 microelemente, 16 vitamine, 12 aminoacizi , pentru o funcţionare normală a organismului. Dacă s-ar întâmpla că într-o zi nu am consuma acest bagaj de substanţe, avem toate şansele să ne scurtăm pentru câteva minute din viaţă!

separator

În ultima perioadă se vorbeşte mai des despre importanţa pe care o au Vitaminele şi Microelementele în viaţa noastră. Lipsa acestora poate duce la dereglări metabolice, probleme cu KG în plus, cădere din abundenţă a părului… Pe scurt, dacă vrem să ne păstrăm frumuseţea şi tinereţea trebuie neapărat să avem grijă de ceea ce mâncăm!

Pentru ca organismul nostru să asimileze toate vitaminele şi microelementele necesare, omul trebuie să consume zilnic, circa 59 kg de mâncare! Credeţi că este posibil?! Dacă ar fi să experimentăm cu alimentele ce conțin vitamine în formă de produse naturale, iată ce am avea:

Vitamina C – ar trebui să consumăm 15 portocale zilnic;

Vitamina E – ar trebui să bem circa 10 căni ulei de măsline;

Betacarotina – zilnic trebuie să mâncăm 5 morcovi sau 6 căni ghiveci de bostănel;

Seleniu – ar trebui să mâncăm 16 ouă prăjite, ori 160 banane!

Iată de ce oamenii de ştiinţă au creat suplimentele, care vin în ajutorul unei alimentaţii echilibrate. Atenţie! Suplimentele nu sunt înlocuietorul mâncării. Ele au la bază toate vitaminele şi microelementele necesare pentru o bună funcţionare a organismului şi a sănătăţii noastre.

Pentru a afla Adevărul despre Vitamine, Microelemente şi Suplimente, vă invităm la o nouă întâlnire cu Galina Tomaş, pe 28 septembrie, ora 18:00.

Înregistrările au loc AICI

alte Articole interesante

Alte Articole interesante