Este un lucru bine ştiut faptul că micul dejun are o pondere esenţială în procesul de slăbire, fiind considerat cea mai importantă masă a zilei. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm dimineaţa alimente hrănitoare, bogate în nutrienţi. Un mic dejun nutritiv este amestecul format din ovăz şi seminţe de in.
Seminţele de in sunt bogate în acizi graşi Omega-3, calciu, magneziu, kaliu, vitaminele grupului B, fier, zinc, proteine şi fibre dietetice. Acestea înlătură fenomenul constipaţiei, îmbunătăţesc digestia, memoria, oferă elasticitate vaselor sanguine, scad nivelul colesterolului ,,rău’’ în sânge, previn obezitatea, fac pielea şi părul să strălucească.
Ovăzul este bogat în microelemente şi vitamine, precum kaliu, zinc, cupru, magneziu, mangan, biotină şi niacină, fibre alimentare. Iată, mai jos, cum poţi să prepari un mic dejun cu fulgi de ovăz şi seminţe de in.
Ingrediente:
– 4 linguri de seminţe de in
– o ceaşcă cu fulgi de ovăz
– două linguri de miere
– o lingură de scorţişoară
– un vârf de linguriţă de sare de mare
– 500 ml de apă
Amestecă scorţişoara şi apa într-o cratiţă şi lasă pe foc până când începe să fiarbă. În momentul în care apa începe să clocotească opreşte aragazul şi adaugă ovăzul, amestecat cu seminţele de in. Acoperă recipientul şi lasă-l timp de 10-15 minute, pentru a absorbi apa. Adaugă apoi sarea şi mierea şi amestecă bine.
Scapă de burtă cu aceste 5 exerciții!
Combinaţia oferă energie pentru prima jumătate a zilei, ajută la eliminarea kilogramelor în exces şi a ţesutului grăsos din zona abdomenului.