O tânără cu fibroză chistică susţine că renunţarea la un singur aliment i-a salvat viaţa!

Fibroza chistică este o boală gravă care afectează plămânii şi pancreasul, din cauza unui defect genetic ce determină creşterea vâscozităţii secreţiilor mucoase ale organismului, acestea devenind uscate, aderente, asemănător unui lipici. Pacienţii se confruntă cu probleme respiratorii, infecţii pulmonare frecvente, pneumonii, răceli, tuse persistentă, dereglări de digestie, diaree, piele sărată şi umedă, oboseală. Jessica Bean, o tânără de 28 de ani din Australia, spune că dieta fără zahăr a salvat-o de la moarte.

separator

3555588500000578-3644028-image-a-29_1466053332932Femeia suferă de fibroză chistică de la naștere, iar la 21 de ani era pe punctul de a muri. Un prieten a convins-o să renunțe la zahăr și de atunci viața i s-a schimbat.

3555588100000578-3644028-image-a-30_1466053337792În fibroza chistică secreţiile mucoase vâscoase se acumulează în diferite zone ale orgnismului, în special în plămâni şi pancreas. Tânăra sărbătorește un an de când a decis să renunțe la zahăr și de când viața i s-a schimbat neașteptat.

Jessica Bean spune că dieta fără zahăr i-a salvat viața

”Întotdeauna a trebuit să am o dietă bogată în calorii deoarece ard multe calorii chinuindu-mă să respir din cauza bolii mele. De obicei, mănânc în jur de 4000 de calorii pe zi, o cantitate de două ori mai mare decât e normal pentru o femeie sănătoasă și mă bazam pe ciocolată și alte produse dulci pentru caloriile în plus”, a spus tânără pentru DailyMail.

De asemenea, Jessica trebuie să ia 40 de pastile zilnic ca să-și țină boala sub control.

”Am avut dintotdeauna fibroză chistică așa că îmi iau medicația și apoi îmi văd de treburile mele zilnice”.

În ciuda bolii grave de care suferă, Jessicăi îi place să aibă o viață activă și să călătorească

La 21 de ani, însă boala s-a agravat foarte tare și a ajuns la spital unde i s-a spus că are nevoie de un transplant de plămâni ca să supraviețuiască.

”Am avut mereu o viață activă îi îmi place să călătoresc dar dintr-o dată, plămânii mei nu mai puteau ține pasul cu mine. Nu aveam energie nici măcar să ies la o cafea cu prietenii. Orice lucru pe care îl făceam mă lăsa fără respirație, iar Cameron, iubitul ei, trebuia să facă totul în locul meu”, a adăugat ea.

Când i s-a spus că plămânii ei mai funcționează doar la 30% din capacitate, s-a decis să se treacă pe lista de așteptare pentru un transplant. Era atât de grav bolnavă, încât se gândea că o să moară, așa că ea și Cameron, iubitul ei din liceu s-au hotărât să se căsătoarească.

3555588D00000578-3644028-Good_snacks_While_Ms_Bean_says_that_before_lollies_and_chocolate-a-25_1466139331402

”Eram la spital, legată la aparate și încercam să fac aranjamentele pentru nuntă. Vroiam să iasă totul perfect pentru că mă gândeam că nunta poate fi ultima amintire a lui Cameron cu mine.”

3555589D00000578-3644028-Fresh_start_She_began_to_eat_sugar_free_and_saw_the_benefits_imm-a-16_1466139330628Când și-a cunoscut fotograful care le-a făcut pozele la nuntă, Jessica a aflat ce ”minuni” poate face o dietă fără zahăr. Atunci a decis să încerce și ea și a observat efectele imediat.

”Imediat ce am început să obțin caloriile din alimente sănătoase am observat diferența. În locul ciocolatei și a altor gustări pline de zahăr, Cameron a început să-mi aducă la spital smoothie-uri de fructe cu grăsimi sănătoase din alune sau avocado.”

În urma schimbării dietei, capacitatea plămânilor i s-a îmbunătățit, iar medicii au decis să o trateze cu un nou medicament care se testa în Australia.

”La doar câteva zile după ce am început tratamentul, care țintește gena defectă cauzatoare de fibroză chistică, am simțit beneficiile. Nu mă mai trezeam vomitând și puteam respira. După câteva săptămâni m-am pus pe picioare.”

Jessica spune că acum se poate bucura de viață, din nou

”Alimentația sănătoasă a fost foarte importantă pentru supraviețuirea mea. Schimbarea stilului de viață m-a ajutat neașteptat de mult.”

3555582500000578-3644028-Huge_help_Cameron_would_bring_her_smoothies_with_peanuts_and_avo-a-22_1466139331296

3555588900000578-3644028-Happy_again_She_says_that_she_has_also_been_able_to_live_a_norma-a-24_1466139331370

sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

13 jurnaliști vor cânta LIVE în proiectul ”Voice of Journalism 2016”. Concertul poate fi urmărit online
Articolul anterior
Cum să usuci corect plantele medicinale
Articolul următor