În piețele din Capitală au apărut primele legume de producție autohtonă. Vezi ce prețuri afișează comercianții

În perioada Postului unele alimente se ieftinesc, altele, dimpotrivă, se vând la un preț mult mai mare decât deobicei. Ne-am dorit să aflăm mai multe detalii, de aceea am mers la mai multe piețe agro-alimentare din Capitală și iată ce am aflat.

separator

17238292_1120943564698194_1892203415_n

Dacă ouăle și carnea de vițel, de porc, de găină s-au ieftinit în perioada Postului, atunci prețul produselor lactate aproape că nu a suferit modificări. În piețele din Capitală, ouăle de casă pot fi cumpărate acum și cu 1,80 – 2 lei bucata, carnea de vițel – cu 65-75 lei kilogramul, în timp ce brânza de vaci, laptele au rămas la același preț de până acum.


Altfel stau lucrurile atunci când vine vorba de verdețurile de primăvară, ciupercile și alte legume, ale căror prețuri au explodat pur și simplu, odată cu sporirea cererii pe piața alimentară.17203517_1120944444698106_564356434_n

Leurda este vândută cu 2-4 lei legătura, urzicile ajung la 6-7 lei/100g, prazul se vinde cu 4-6 lei bucata, în funcție de mărime, iar spanacul – cu 4-6 lei legătura.

17203951_1120944561364761_981435849_n17204551_1120943521364865_1243719268_n

La mare căutare în Post, ciupercile au ajuns la 40-50 lei kilogramul, față de 30-35 de lei cât a fost până acum.oopÎn schimb, ardeii, roșiile de import se comercializează cu 30-45 lei/kg, iar kilogramul de castraveți de producție autohtonă costă nu mai puțin de 70 de lei. Producătorii spun că pentru a cultiva aceste legume în sere, pe timp de iarnă, cresc de 3-4 ori costurile de producție.

17160698_1120944244698126_782438222_nscreenshot_sat_mar_11_13

loading...
alte Articole interesante