Regim pentru bila leneşă

Multe femei au probleme cu bila leneșă și necesită un regim pentru bilă special, precum și tratamente naturiste cu ceaiuri pentru fiere și o dietă pentru fiere, bogată în legume și săracă în grăsimi.

separator
aaa_08194400

Dieta pentru fiere: ce ai voie să mănânci
Majoritatea oamenilor nici nu se gândeasc vreodată la sănătatea vezicii lor biliare. Organul în formă de pară are, însă, o funcţie foarte importantă, aceea de a produce și depozita bila – un fluid care ajută organismul să digere grăsimile. Spre deosebire de inimă, ficat sau rinichi, vezica biliară nu este indispensabilă și nu este necesară pentru ca organismul să continue să funcționeze. Atunci când vezica biliară nu funcționează normal, dintr-un motiv sau altul, mulți oameni nici nu știu că au o problemă sau că au dezvoltat pietre la vezică.

Pe de altă parte, unii oameni care au pietre la vezică dezvoltă tot felul de simptome neplăcute, dintre care durere abdominală, balonări, greață și vărsături frecvente. Dacă pietrele la vezică devin cu adevărat o problemă, vezica biliară se poate scoate printr-o intervenție chirurgicală relativ comună.

Deși dieta nu este neapărat responsabilă pentru pietrele la vezică și ajută neapărat, dacă acestea au crescut prea mari, câteva schimbări în alimentație pot amâna sau elimina necesitatea unei intervenții chirurgicale de extirpare a acestui organ.

Astfel, o dietă pentru fiere poate ajuta în crizele de bilă și poate ameliora simptomele de greață, vărsături sau ”gură amară” care apar atunci când bila nu se elimină corect în sistemul digestiv.

  • Fructe și legume proaspete (unele femei care suferă de bilă leneșă vor observa că ceapa sau usturoiul le provoacă o criză, în timp ce altele vor observa ameliorări datorită consumului de ardei iute, de exemplu).
  • Cereale integrale (grâu dur sau grâu integral, pâine integrală, orez brun, cereale fără adaos de zahăr și coloranți sau arome).
  • Carne macră, fără grăsime, în special carne de pasăre și pește.
  • Lactate fără grăsimi.

Oamenii de știință au observat că există o legătură între anumite alimente și evoluția pietrelor la vezică sau a dischineziei biliare.

Consumul de cafea și băuturi cu cofeină pare să reducă riscul de creștere a pietrelor la vezică. De asemenea, alcoolul consumat în cantități moderate poate ajuta organismul să nu facă pietre la vezica biliară.

Într-un alt studiu, femeile care au consumat o porție de alune zilnic, au avut cu 20% mai puține șanse să ajungă la operația de extirpare a vezicii biliare.

Alte alimente, cum ar fi andivele, pelinul, ardeiul iute, anghinarea sau păpădia (salate sau ceai) stimulează producția de bilă și ajută oamenii cu bila leneșă să digere mai ușor alimentele grase.

Regim pentru bila leneșă: Ce nu ai voie să mănânci
Nu doar grăsimile fac rău oamenilor cu bila leneșă, ci și alimentele procesate, pline de toxine, sau care conțin amestecuri de substanțe care provoacă pietre la vezică sau o funcționare îngreunată a bilei prin canalele digestive.

Evitați mâncărurile grase, lactatele fermentate cu conținut mare de grăsime (cașcaval, iaurt gras, cremă de brânză, unt), carnea de porc, sarmalele, carnea de miel, sucuri carbogazoase, alimente procesate cu coloranți și arome artificiale, îndulcitori, fructe și legume la conservă sau congelate, orice produs din făină albă (pâine, patiserie, prăjituri, paste, etc), prăjeli, lactate integrale, snacksuri, etc.

De asemenea, orice dietă care presupune un consum sub 1000 de calorii pe zi provoacă formarea de pietre la vezica biliară.

Regim pentru fiere: Ceaiuri care ajută bila leneșă
Ceaiul de sunătoare și gălbenele este cel mai des recomandat pentru dischinezie biliară, crize biliare și bilă leneșă.

Ceaiurile de rostopască, albăstrele, turița mare, păpădie, flori de salcâm, cicoare, anghinare sau pelin sunt de asemenea recomandate în caz de probleme cu bila sau pietre la vezica biliară.

O dietă pentru fiere presupune ceaiuri de sunătoare, un consum scăzut de grăsimi și un stil de viață cât mai echilibrat, pentru a proteja ficatul și bila de oboseală și stres.

Sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Medicamentul primăverii! Una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele

Pentru că primăvara a sosit, vorbim astăzi despre o plantă cu multiple beneficii pentru organismul nostru. Aceasta este considerată o minune a naturii și este de un real ajutor și în tratamentul hepatitei. E o plantă care se apropie la gust de usturoi, de aceea mai este cunoscută și sub denumirea de usturoiul ursului.

Sezonul leurdei, plantă supranumită „medicamentul primăverii”, a reînceput. Are numeroase avantaje pentru organism și poate fi folosită în diverse combinații alimentare. Virtuțile terapeutice derivă din vitaminele, proteinele și sărurile din compoziția sa, care îi conferă un caracter tonic.

„Medicamentul primăverii” se găsește în piețe la prețul de 20 de lei, însă poate fi găsită și în zonele cu sol bogat în azot, cum ar fi parcul demografic Gurghiu. Leurda este la mare căutate în această perioadă, mulți beneficiind de efectele sale benefice pentru organism, mai ales pentru cei care suferă de hepatită.

Leurda fortifică sistemul nostru imunitar cu acțiuni antivirale și antibacteriene. De asemenea, este folosită la scară largă în cure de detoxifiere. De asemenea, specialiștii îl recomandă și persoanelor cu probleme la ficat sau pancreas.

În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie la Antena 3.

Remediul primăverii” contribuie la scăderea colesterolului și a insuficienței biliare. Este eficientă pentru ameliorarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, a insomniei, a amețelilor și chiar a depresiei. Totodată, este un produs benefic în bolile gastrointestinale, dizenterie sau paraziți intestinali.

Leurda nu poate fi folosită doar în salate sau în diverse mâncăruri, ci poate fi făcută și suc. Acesta poate combate reumatismul degenerativ și se obține prin macerarea frunzelor de leurdă, tăiate și puse într-un borcan peste care se pune apă caldă. Este nevoie de patru ore pentru macerarea frunzelor de leurdă, iar sucul astfel obținut se strecoară și se bea imediat, scrie evz.ro.

Cum elimini acidul uric din articulaţii
Articolul anterior
Vedetele autohtone au schimbat rochiile glamuroase pe tradiționala ie!
Articolul următor