Semințe cu proprietăți anticancerigene

Natura pune la dispoziție o serie de compuși benefici pentru sănătate. De-a lungul timpului, mai multe cercetări medicale au demonstrat faptul că există multe substanțe naturale cu puternice efecte anticancerigene. Unele semințe întăresc sistemul imunitar și ajută la stoparea dezvoltării celulelor maligne.

separator

Patru tipuri de semințe au oferit rezultate pozitive în lupta contra tumorilor. Totodată, trebuie menționt faptul că consumul acestora nu poate substitui tratamentul indicat de către medic în lupta cu tumorile.

1. Semințele de măr

Semințele de măr sunt considerate de mulți experți ca fiind unul dintre ingredientele naturale anticancerigene cele mai puternice. Din punct de vedere științific s-a dovedit că semințele de măr au o acțiune care poate inhiba creșterea celulelor maligne în diferite tipuri de cancer precum cancerul de colon, plămâni, prostată, pancreas, cancerul de sân, cancerul de stomac.

Se pare că compușii fitochimici din aceste semințe sunt foarte eficienți în stoparea creșterii celulelor canceroase; în plus, acest tip de terapie distruge doar celulele care determină apariția cancerului și nu compromite celulele sănătoase.

Este adevărat faptul că semințele de măr conțin o cantitate minimă de cianură și pot fi letale dacă se iau în doze ridicate. Tratamentul cu semințele de măr se va urma doar la recomandarea unui medic fitoterapeut competent.

2. Semințele de struguri

Extractul care se obține din semințele de struguri este o sursă bogată în antioxidanți, bioflavonoide și un compus activ cunoscut sub denumirea de B2G2, a cărui acțiune în organism poate combate dezvoltarea celulelor cancerigene. În trecut se credea că compușii bioactivi prezenți în extractul din semințele de struguri au capacitatea de a ataca în mod selectiv diferite grupe de celule cancerigene, însă în prezent s-a putut confirma că acest compus numit B2G2 este cel care crează acest efect.

Extractul din sâmburi de struguri este un antioxidant foarte puternic datorită substanțelor active pe care le conține, proantocianidinele oligomerice, care sunt considerate chiar mai puternice decât vitaminele C și E. Extractul din sâmburi de struguri protejează sistemul cardiovascular, combate radicalii liberi, încetinește procesul de îmbătrânire, întărește sistemul imunitar și reduce creșterea tumorilor maligne cu până la 67%.

3. Semințele de in

Datorită conținutului lor bogat de lignani, semințele de in sunt incluse și ele pe lista posibililor remedii având acțiune anticancerigenă. S-a demonstrat deja că aceste semințe au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului de sân, pe lângă faptul că acționează ca fitoestrogeni. Se pare că semințele de in induc apoptoza celulelor cancerigene, iar în același timp inhibă angiogeneza (procesul prin care corpul construiește vase de sânge), ceea ce poate ajuta la evitarea metastazelor.

În plus, semințele de in sunt o sursă semnificativă de acid alfa-linoleic, care este un tip de acid gras esențial omega 3 care acționează în mod eficient contra apariției cancerului și a altor boli cronice.  Semințele de in sunt cea mai bogată sursă vegetală de omega-3, un antioxidant cunoscut pentru efectele benefice asupra inimii, sistemului osos şi tensiunii arteriale. Datorită acestor beneficii, semințele de in constituie o alternativă excelentă la uleiul de pește și carnea de somon. În plus, semințele de in mai au şi avantajul că asigură un aport important de fibre, vitamine (în special, cele din complexul B) şi de minerale.

4. Sâmburii de caise

După ani de cercetări, biochimistul Ernest Krebs a izolat, în anul 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 – cunoscută şi sub numele de amigdalină. Caisele conțin o cantitate importantă de vitamina B17, a cărei acțiune în corp are un efect anticancerigen. Această vitamină este foarte bună atât pentru a preveni cu succes cancerul, dar este recomandată și pacienților care din păcate, se confruntă cu această boală.

Sâmburii de caise au fost folosiți încă din timpuri străvechi ca remediu, fiind considerați un remediu extraordinar pentru problemele respiratorii precum astmul, bronșita sau tusea cronică. Sâmburii de caise sunt folosiți pentru stimularea imunității, pentru vindecarea afecțiunilor respiratorii sau ale stomacului, precum și în tratamentul cancerului de sân, cancerului pulmonar, cancerului de colon, problemelor de memorie (boala Alzheimer) și litiazei biliară.

Ca mod de administrare, adulții pot consuma 5-10 sâmburi pe zi, iar copiii până la 6 ani1-2 sâmburi pe zi. Ca și în cazul semințelor de măr, se recomandă îndrumarea unui medic fitoterapeut competent.

În toate cazurile, fie care prevenție, fie ca tratament, semințele trebuie să fie luate sub supraveghere medicală și în cantități minime, deoarece unele dintre acestea pot avea efecte negative dacă sunt consumate în mod excesiv.

În același timp, este de menționat încă o dată că consumul semințelor nu poate substitui consultația medicului și tratamentul recomandat de către specialist, care sunt categoric indicate în acest caz.

sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Un nou scandal sexual la Hollywood
Articolul anterior
O doctoriță obstetrician din Rusia a murit după ce a muncit fără întrerupere timp de 31 de ore
Articolul următor