Nutriţioniştii îţi recomandă să slăbeşti într-un mod sănătos. Pe lângă faptul că reduci cu chibzuială numărul de calorii şi faci intens exerciţii fizice pentru a scăpa de kilogramele în plus, poţi apela la mici ,,trucuri’’ de slăbit, care să nu-ţi afecteze sănătatea.
Iată, aşadar, ce poţi face:
1. Mănâncă o mânuţă de nuci sau migdale crude cu 20 de minute înainte de masă
Vei primi nutrienţi importanţi şi vei evita mâncatul în exces. Grăsimile sănătoase din nuci şi migdale oferă saţietate şi reduc nivelul de colesterol ,,rău’’ în sânge.
2. Miroase mâncarea
Oamenii de ştiinţă susţin că mirosul transmite creierului informaţia că ai mâncat deja. Multe gospodine pot simţi asta atunci când gătesc – după ce mâncarea este intens mirosită în timpul preparării, senzaţia de foame se atenuează. În cadrul unui studiu persoanele care au mirosit mentă la fiecare două ore au ingerat cu până la 2.700 de calorii mai puţin pe săptămână, iar aceasta ar însemna cu cel puţin 0,5 kg pe săptămână mai puţin!
3. Condimentează mâncarea
Condimentele reduc senzaţia de foame şi scad necesarul de sare în bucate. Ardeiul iute conţine capsaicină şi ajută la arderea grăsimilor. Speciile conţin fibre, microelemente şi substanţe care uşurează digestia. Mâncarea care miroase bine şi are gustul intens este un stimul de saţietate rapidă pentru creier.
4. Mănâncă desertul încet
Da, ai înţeles bine! Poţi mânca desertul tău preferat într-un regim de slăbire. Acesta nu este interzis, ba chiar recomandat dacă îţi este poftă. Respectă porţia şi consumă-l lent. Îl poţi mirosi, privi. Ia o bucăţică mică şi mestec-o lent, savurează-i gustul. Testele au arătat că majoritatea subiecţilor nu au dorit să mai mânânce după câteva înghiţituri mici, senzaţia de saţietate manifestându-se rapid.
5. Ai grijă să şi te odihneşti
Oamenii se îngraşă dacă nu se odihnesc suficient. Chiar şi câteva nopţi nedormite îşi lasă amprenta asupra organismului şi capacităţii de a metaboliza hrana.
6. Pune accentul pe alimente bogate în nutrienţi, nu în calorii!
Consumă alimente din cereale integrale, fructe, legume. Asigură-te că mâncarea îţi oferă vitamine şi minerale, antioxidanţi, carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, proteine şi grăsimi sănătoase de care organismul tău are nevoie pentru buna funcţionare.