Vitaminele şi mineralele care te ajută să slăbeşti

Există câteva vitamine şi minerale cu un rol benefic în procesul de slăbire. Află care sunt acestea.

separator

VITAMINA B
Cel mai important rol în slăbire îl joacă complexul de vitamine B. Acestea ajută la metabolizarea carbohidraţilor şi a proteinelor, dar şi la eliminarea toxinelor prin stimularea activităţii celulare.

vitamin-b12

VIITAMINA E
Găsită adesea în alimente bogate în grăsimi monosaturate, vitamina E (tocoferol) are o funcție importantă în menținerea metabolismului la un nivel corespunzător.
În absența ei, grăsimile sunt consumate mai greu, iar vitamina E are și efecte benefice asupra pielii tale.

vitamina-e-alimente

VITAMINA D
Un nivel corespunzător de vitamina D (calciferol) în organism ușurează eforturile de eliminare a kilogramelor în plus. În cazul deficienței, încercarea de slăbire are un succes mai redus.

Surse-de-vitamina-D

VITAMINA C
Cu un rol important în absorbția altor vitamine, dar și a mineralelor, vitamina C (acid ascorbic) ajută corpul să obțină necesarul de fier și acid folic, contribuind astfel la accelerarea metabolismului și la oxigenarea corectă a sângelui.

Mineralele-in-alimente

COENZIMA Q10
Coenzima Q10 este o substanţaă cu un rol asemănător vitaminelor.
Cum acţionează: arde rapid caloriile, jucând un rol important în mobilizarea şi utilizarea depozitelor de grăsime. Este şi un stimulent metabolic ce favorizează pierderea în greutate, însă este indicată şi atunci când te simţi obosită şi fără vlagă, senzaţie des întâlnită în timpul dietelor.
Carenţa de Q10: încetineşte metabolismul.

alimente_coenzima_q10

CROMUL
Este un mineral pe care organismul îl foloseşte pentru funcţionarea normală, cum ar fi digestia mâncării.
Cum acţionează: reglează variaţiile bruşte ale nivelului de zahăr în sânge, metabolizează mai repede zahărurile şi scade pofta de dulciuri.
Carenţa de Crom: scade puterea ficatului de a prelucra colesterolul şi acizii graşi, ceea ce duce la acumularea grăsimilor şi la oboseală.

fibre-cereale

alte Articole interesante