Alarmant! Moldova a fost inclusă în top 10 țări din lume cu cea mai nesănătoasă dietă

În Moldova, la 100 mii de decese, 328 apar din cauza dietei nesănătoase. Aceste date au fost obținute în cursul unui studiu realizat de Universitatea Friedrich Schiller din Jena, Germania, sub îndrumarea profesorului Stephan Lorkovski.

separator
Pe lângă Moldova, în primele zece țări din lume cu cel mai mare număr de decese cauzate de alimentația nesănătoasă sunt incluse, de asemenea, Rusia (291 decese la 100.000), Uzbekistan (394), Turkmenistan (376), Kârgâzstan (350), Ucraina (349), Azerbaidjan (319), Belarus (313), Tadjikistan (310) și Kazahstan (306).O astfel de rată ridicată a mortalității în țările din Europa de Est și Asia se datorează unei alimentații proaste, bogată în sare și grăsime. Potrivit studiului, dieta locuitorilor din aceste țări este săracă în fibre provenite din legume și fructe și cereale integrale.

Cel mai bine se alimentează locuitorii din Spania: doar 43 de decese „alimentare” la 100 mii de persoane. După care urmează Israel, Franța, Olanda, Andora, Danemarca, Belgia, Elveția, Norvegia și Italia.

Potrivit studiului, pe parcursul perioadei de colectare a informațiilor, din 1990 până în 2016 – 2,1 milioane de persoane au decedat, în Europa, din cauza alimentației greșite care pune viața în pericol.

Cea mai frecventă cauză de deces au fost bolile sistemului cardiovascular. Inima și vasele de sânge suferă cel mai mult din cauza alimentației încărcate în grăsimi saturate și carbohidrați simpli.

alte Articole interesante