Alimentație: cele mai bune surse vegetale de proteină

Nutriționiștii spun că nu doar carnea oferă proteine. Există o mulțime de surse vegetale, care ajută dezvoltarea celulară. Proteinele se digeră mai greu decât carbohidrații și în același timp conferă o sațietate îndelungată, dar și mai puține calorii.

separator

Cu toții cunoașteți sursele animale de proteină: carne, ouă și lactate. Sunt gustoase, dar pot conține colesterol și grăsimi. De aceea, puteți opta pe sursele vegetale la fel de bune.

Mazărea. O ceașcă de mazăre este echivalentul uneia de lapte. Femeile au nevoie să consume 46 grame de proteină pe zi, iar bărbații 56. Puteți prepara o delicioasă supă cremă.

Quinoa. O ceașcă cu quinoa conține 8 gr proteine, dar și toți aminoacizii de care organismul are nevoie.

Nucile. Sunt și foarte bogate în calorii. Migdalele, caju și fistic conțin 160 de calorii și 6 gr proteină la 30 de grame. Așadar, să le consumați crude e cel mai bine.

Fasolea. Indiferent ce sortiment sau culoare este, e bogată în proteine.

Năutul. Jumătate de ceașcă are 8 gr proteină. Este bogat și în fibre, sărac în calorii, deci este alegerea ideală.

Tofu. Frunzele verzi, semințele de cânepă, care pot însoți salatele sau sucurile, semințele de chia, cele de susan, de floarea soarelui sau de mac, laptele vegetal și pudra de cacao sunt, de asemenea, surse de proteină vegetală, bune și în regim și pentru cei cu diverse intoleranțe.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante