Alimente bogate în potasiu pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta

Alimentele cu un conținut sporit de potasiu te vor ajuta să-ți menții organismul sănătos. Potasiul protejează vasele de sânge de procesele oxidative și previne îngroșarea pereților arterelor. De asemenea, acest mineral menține elasticitatea țesuturilor și stimulează vindecarea rănilor, ajută la digestie și are grijă ca ficatul să funcționeze în condiții optime. Doza zilnică de potasiu recomandată, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este de 4,7 grame.

separator
Bananele
Acesta este unul dintre cele mai bogate alimente în potasiu. O banană de 110 grame conține aproximativ 0,4 grame de potasiu. Astfel, o singură banană reușește să asigure 12% din doza zilnică reocomandată.

Ciupercile
Ele oferă aproximativ 0,3 grame de potasiu la 100 de grame consumate. În plus, ele se pot găti în numeroase feluri, se pot combina cu zeci de alte alimente și sunt slabe în calorii, având numai 28 kcal pe suta de grame.

Somonul
Este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne și, pe lângă multe alte beneficii, somonul are și un aport bogat de potasiu. Pe suta de grame, somonul conține 0,6 grame de potasiu.

Avocado
Avocado este bine cunoscut, ca fiind cea mai sănătoasă grăsime. Consumând 100 de grame de avocado, vom asimila 170 de kcal și 0,48 de grame de potasiu.

Cartofii copți
Toată lumea iubește cartofii, probabil. Dacă te fereai până acum să îi consumi, circulând zvonul că ar fi nesanatosi și îngrașă, probabil te vei bucura să afli că îi poți consuma copți. În 100 de grame de cartofi copți, se regăsesc 0,53 grame de potasiu, deci 15% din necesarul zilnic. Totuși, e bine de știut că acest aliment nu este recomandat și persoanelor diabetice.

Roșiile
Consumând și numai 50 grame de pastă de roșii, vei asimila 0,6 grame de potasiu. În plus, 50 grame de pastă de roșii conține numai 57 kcal.

Iaurtul
Acest aliment este mai cunoscut pentru alte beneficii, cum ar fi conținutul de calciu. Cu toate acestea, este și o sursă bună de potasiu, căci 230 ml de iaurt conțin 0,57 de grame din acest mineral.

Pepenele roșu
Este fructul preferat pe timp de vară al majorității oamenilor. Este slab în calorii, hidratează bine și este gustos. Ceea ce probabil nu știai este că acest fruct este și o importantă sursă de potasiu, având 0,6 grame din acest mineral pe suta de grame.

Fasolea albă
Este o bună sursă de fibre, proteine și amidon. Completează necesarul zilnic de fier, dar este și un aliment destul de bogat în potasiu, având în 0,6 grame din acest mineral în 80 grame de fasole albă.

Spanacul
Spanacul conține, în 100 de grame, 16% din aportul de potasiu pe care ar trebui să îl consumăm zilnic.

Sursa

alte Articole interesante