Alimentele care ne fac mai fericicite!

Majoritatea alimentelor pe care le consumi, acționează asupra organismului în dependență de substanțele pe care le conțin acestea. Dacă ai avut o zi mai grea, ar trebui să ştii că există alimente care te pot ajuta în lupta cu anxietatea. Acestea au o concentraţie mare de triptofan, o proteină pe care organismul nostru o transformă în serotonină (substanţa care ridică moralul şi îmbunătăţeşte considerabil starea de spirit).

separator

Îți prezint câteva alimente sănătoase, care în plus au şi efecte antidepresive:

Ciocolata neagră – îmbunătăţeşte circulația sangvină, ceea ce înseamnă și o îmbunătăţire considerabilă a stării de spirit. Aceasta activează serotonina din creier, reducând stresul şi stările de agitaţie. Câteva grame de ciocolată neagră consumate zilnic te vor ajuta să te simţi plină de energie.

Mierea – este cea mai bună hrană pentru creier, ajutându-l să scape de presiunea stresului. De asemenea, previne depresia şi menţine creierul sănătos.

Bananele – conţin şi ele acest aminoacid minune care aduce fericirea. Consumă câte o banană pe zi, astfel vei avea o stare de spirit mai bună şi vei fi mult mai calmă. 

Laptele – conţine un aminoacid, numit triptofan, care se transformă în serotonină. Deci, consumul de lapte, dar şi produsele obţinute din acesta te vor face fericită. Iar, dacă obișnuiești să îl consumi înainte de culcare, vei avea un somn mai liniştită.Cafeaua – conţine cafeină, o substanţă care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit. O ceaşcă de cafea la micul dejun te va scăpa de depresie şi-ţi va oferi acea doza de energie atât de necesară unui început de zi!

alte Articole interesante

Alte Articole interesante