Bruschete cu ardei copți și usturoi – un aperitiv rapid când ai invitați la masă

Bruschetele cu ardei copți sunt o rețetă originală, care aduce un plus de savoare în meniul tău. Acestea sunt bune și ca gustare, și ca un fel principal foarte rapid, dar și ca aperitiv când ai invitați la masă. Află rețeta!

separator

Ingrediente

-8 ardei copți
-200 g brânză de capră
-2 căței usturoi
-câteva picături ulei de măsline
-verdeață,
-8 felii pâine de casă mai mici sau 4 mai mari.

Mod de preparare:

1. Pâinea se pune la prăjit în tavă mare a cuptorului și se lasă câte 5 minute pe fiecare parte.
2. Între timp se presează usturoiul, se scoate pâinea, se picură cu puțin ulei de măsline și se freacă bine cu usturoi.
3. Se așază brânză care, în funcție de cum este, se poate chiar întinde cu un cuțit.
4. Se pune cam o lingură de salată de ardei copți, se presară cu verdeață și se servesc imediat.

Bruschetele au apărut că specialitate cu mulți ani în urmă în Italia, istoria lor fiind una simplă datorită ingredientelor principale: pâine, usturoi și ulei.

Nu sunt greu de preparat, dar aduc o savoare aparte oricărui meniu.

Bruschetele se pot prepară cu mozzarella, cu măsline, cu șunca și ardei, cu midii și creveți dar și cu somon.

sursa: www.retetepractice.ro

alte Articole interesante