Căpșuni confiate

Căpșunile sunt delicioase, parfumate și cele mai aromate fructe de sezon, care au beneficii uimitoare pentru organism. Noi îți propunem să îți faci rezerve și pentru iarnă. Căpșunile confiate conțin aproape toate elementele esențiale organismului și vin cu o doză sănătoasă de calciu, fosfor, fier, magneziu, mangan și vitamine.

separator

capsuni

Confierea presupune fierberea fructelor în sirop concentrat de zahăr, până devin translucide. Iată cum le prepari:


Ingrediente:

  • 1 kg de căpșuni
  • 800 gr zahăr
  • 1 l de apă

Mod de preparare:
1. Dizolvă zahărul în apă, pune la foc până la punctul de fierbere.
2. Adaugă căpșunile și fierbe aproximativ 20 minute.
3. Toarnă amestecul într-o strecurătoare și lasă-le până elimină tot siropul.
4. Așează căpșunile pe o tavă și pune-le în cuptorul încălzit la 35-45 grade Celsius, până se vor usca bine la exterior, dar totodată își vor păstra elasticitatea.
5. pune fructele în borcane care se închid etanș.


O cana de căpșuni conține 30 mg de acid folic. Studiile demonstrează că acidul folic reduce riscul de malformații fetale congenitale, de aceea, sunt recomandate femeilor însărcinate. Acidul folic reduce nivelul seric al homocisteinei, o substanță cu un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
Căpșunile uscate conțin fibre, cunoscute pentru scăderea colesterolului și pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Protejează împotriva anemiei, întăresc organismul, ajută la regenerarea pielii, fiind în același timp un mare aliat în lupta împotriva bolilor reumatice și artrozice.

alte Articole interesante