Ce greșeli să nu faci atunci când gătești ciupercile

Ciupercile sunt întrebuințate pe larg în dietă, mai ales în perioada postului ori în curele de slăbire. Acestea nu conțin grăsimi, sunt bogate în microelemente, gustoase și ușor de preparat. Totuși, ca să te bucuri de un gust intens și o textură ca la carte, ai grijă sa nu faci anumite greșeli atunci când le gătești.

separator

1. Nu le spăla
Ciupercile nu trebuie spălate în multă apă, pentru că se comportă ca niște bureți: absorb apa și nu mai sunt la fel de bune. De aceea, e bine doar să le cureți cu un prosop de bucătărie sau cu o perie specială.

2. Nu le găti încet sau la foc mic
Ciupercile au multa apă în compoziție, care se evaporă atunci când le gătești. Dacă dai focul la mic, vor fierbe în apa lor. Dacă dai focul la mediu sau mare, apa se va evapora foarte repede și ciupercile se vor rumeni foarte frumos și vor avea o aromă intensă.

3. Nu le găti fără grăsime
Ciupercile trebuie gătite în unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai lângă ele atunci când le gătești și fii cu ochii pe tigaie – dacă este uscată, mai adaugă niște grăsime.

4. Nu folosi capac
Ciupercile se gătesc fără capac, astfel încât apa conținută să se poată evapora.

5. Nu le tăia întotdeauna
Ca să se gătească bine, nu trebuie să le tai întotdeauna. Mai ales dacă e vorba de ciupercile crimini, brune, sau cele albe.

sursa

alte Articole interesante