În ce parte a zilei este indicat se mâncăm fructe

Prezența fructelor în alimentația zilnică este binevenită pentru oricare dintre noi. Acestea conțin o mulțime de minerale, vitamine și antioxidanți care sunt aliații de nădejde ai sănătății noastre.

separator

Nutriționiștii spun, că cea mai potrivită parte a zile pentru a consuma fructe este dimineața. Spre exemplu, poți să mănânci un măr pe stomacul gol, imediat după ce ai băut un pahar cu apă. Acest obicei are efecte benefice asupra organismului, oferindu-i energia necesară pentru un început de zi reușit. De asemenea, consumul de fructe este recomandat și între mese, acestea fiind digerate rapid.

Totodată, un măr sau un alt fruct, reprezintă gustarea ideală între mese, fiind sărace în calorii, însă bogate în minerale și nutrienți valoroși. Poți consuma fructe și după-amiază, doar că în a doua parte a zilei metabolismul este mai lent. Iar din cauza că fructele sunt bogate în zahăr, indicele glicemic va crește și va determina sistemul digestiv să se activeze. Asta înseamna că va aparea curând senzația de foame.Totodată, medicii nutriționiști atenționează că după ce mănânci fructe, să aștepți cel puțin jumătate de oră înainte de a consuma orice alt aliment. Astfel, acestea vor fi deja digerate și nu există riscul să înceapă procesul de fermentație în stomac, care poate genera balonare și disconfort.

În cazul persoanelor care suferă de diabet, lucrurile stau altfel. Diabeticii ar trebui să manânce fructe la cel puțin două ore după masă și cu o oră înainte de a lua masa. De asemenea, poți mânca o banană sau un mango înainte și după orele de sport. Iar cel mai nepotrivit moment pentru consumul de fructe este seara, înainte de culcare.

alte Articole interesante