Ce să mănânci de post dacă lupți cu kilogramele în plus

Dacă ai decis să ții post, trebuie să știi că alimentația sănătoasă și echilibrată este un imperativ inclusiv în această perioadă. Cum să eviți acumularea kilogramelor în plus în timpul posturilor?

separator
Cei mai mulți fac alegeri greșite în timpul postului, favorizând astfel acumularea kilogramelor în plus. În timpul postului, când proteinele animale din carne sau brânză sunt interzise, le poți înlocui cu proteine vegetale din linte, nuci, hummus sau tofu. În zilele cu dezlegare la peste, consumă neapărat o porție de peste cu legume preparate pe grătar sau la aburi.

Dacă mănânci prea multe alimente bogate în amidon (carbohidrați), pentru a-ți potoli foamea în zilele de post, e posibil să simți nevoia să mănânci din nou la scurt timp. Alege, mai degrabă, legume fără amidon, precum fasolea.

Exclude alimentele procesate, precum pateul vegetal, mozzarella vegetariană sau alte produse alimentare similare, care nu numai că sunt nesănătoase, însă te și îngrașă, fiind bogate în cantitatea de zahăr și în grăsimi nesănătoase. Încearcă să mănânci, în timpul postului, alimente cât mai naturale și mai puțin procesate.

Dacă nu consumi alimente sățioase, mai mult că sigur te vei lupta pe toată perioada postului cu senzația de foame. Iar foamea te va face să iei decizii greșite. Biscuiții de post, covrigeii, nucile te vor face să uiți de foame, însă vor contribui la rotunjirea formelor tale.

Ce să mănânci în timpul postului dacă eșți supraponderal

La micul dejun poți opta pentru ovăz cu scorțișoară, ovăz cu pară coaptă, toast cu avocado și legume, pâine prăjită cu măsline și tofu, pâine prăjită cu unt de arahide, spanac cu tofu la tigaie.

La prânz sau cină poți consuma salată de fasole cu legume, salată de hrișcă cu legume, lipie cu hummus (se pot adaugă măsline, roșii, pătrunjel), supă de linte, ciuperci la cuptor, tocană de legume, tocană cu linte, salată de năut cu legume.

La gustare poți avea 1 fruct, 1-2 legume, 10 migdale, 20 de stafide, 10 măsline, 1 cană de piure de dovleac cu scorțișoară.

sursa

alte Articole interesante