Cele mai nesănătoase produse alimentare de post

De astăzi, creștinii ortodocși de stil vechi au intrat în Postul Crăciunului. Astfel, medicii atenționează credincioșii, cum să aleagă cele mai bune produse de post și cum să le combine ca să nu devină anemici până la Crăciun.

separator

În categoria produselor nocive pentru sănătate intră pateurile vegetale și mezelurile, din cauza conținutului mare de „E-uri”, care sunt utilizate la fabricare, pentru ca produsul să semene cât mai mult la gust, miros și culoare cu alimentul pe care îl imită.

„Pateul din soia conține la fel de mulți aditivi ca cel animal, poate chiar și mai mulți. La fel și salamul, și crenvurștii de post sau șnițelul, care este și prăjit. În niciun caz, nu trebuie să mâncăm zilnic astfel de produse.”, recomanda medicul nutriționist, Eduard Adamescu.
Astfel, dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este branza tofu. Pe locul următor, se află laptele de soia, care poate fi consumat zilnic. Iar mazărea, fasolea și ciupercile le poți consuma în loc de carne. Totodată, multe persoane se îngrașă în timpul postului, pentru că mănâncă în exces pâine, paste, cartofii preparați în diverse moduri, margarină, dulciuri de post care au un conținut mare de zahăr. Deși, postul este o bună ocazie pentru detoxifierea organismului, carnea, lactatele si ouăle conțin proteine neegalate de produsele vegetale.

„În perioada postului, proteinele necesare bunei funcționări a organismului, ni le putem lua din mazăre, fasole, ciuperci, soia nemodificată genetic, măsline, semințe de floarea-soarelui, de dovleac, nuci, migdale, arahide, alune de pădure care conțin de trei ori mai multe proteine decât carnea. De asemenea, postul nu este indicat copiilor sub 16 ani, persoanelor slăbite care suferă de boli cronice și gravidelor.”, adaugă medicul Eduard Adamescu.

Persoanele care sunt obișnuite, să manânce foarte multă carne zilnic, vor resimți mai mult postul și vor avea stări de astenie, dar și modificări ale tensiunii arteriale. Cei antrenați, însă, care țin postul miercuri și vineri, nu vor avea probleme.

Sursa: doctorulzilei.ro

alte Articole interesante

Alte Articole interesante