Cocktailul Tom și Jerry – strămoșul lichiorului de ouă, de astăzi

Rețeta acestui cocktail deosebit, datează din secolul al XIX-lea și este un strămoș al lichiorului de ouă de astăzi. Numele acestui cocktail nu are de fapt, de-a face cu desenele animate. El este inspirat de piesa ”Tom and Jerry, or Life in London), o adaptare a cărții Life in London, or The Day and Night Scenes of Jerry Hawthorn Esq. and his Elegant Friend Corinthian Tom (scrisă de 1821 de Pierce Egan).

separator

Băutura a devenit faimoasă în Statele Unite și este unul dintre cocktailurile tradiționale de Crăciun și Revelion. Se pregătește foarte ușor, în doar 5 minute și are un gust cu totul aparte.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 3 ouă (separi albușul de gălbenuș)
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • o jumătate de linguriță de scorțișoară
  • 0 jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
  • 120 ml coniac încălzit
  • 120 ml rom încălzit
  • lapte cald/fierbinte

Cum se prepară

Într-un vas bate albușurile spumă, până când se întăresc bine și nu se răstoarnă dacă întorci vasul. Separat freacă bine gălbenușurile împreună cu zahărul, scorțișoara și cuișoarele. După ce ai obținut o pastă omogenă și zahărul este bine dizolvat, amestecă totul cu spuma din albușuri. Toarnă 2 linguri din compoziție în fiecare pahar și adaugă 30 ml de coniac și 30 ml de rom în fiecare cană, umplând apoi până la baza paharului cu lapte cald/fierbinte. Amestecă bine și presară deasupra praful de nucșoară.

Sursa

alte Articole interesante