Consumul de iaurt sporește imunitatea și previne acumularea kilogramelor în plus

Iaurtul este un aliment delicios, bogat în nutrienți, proteine, enzime și probiotice. Există mai multe studii care au demonstrat științific beneficiile pentru sănătate ale consumului de iaurt. Iată care sunt acestea!

separator

Iaurtul crește imunitatea

Numeroase studii au arătat că iaurtul bogat în probiotice are efecte imunostimulatoare semnificative. Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Boston susțin că un consum regulat de iaurt poate crește răspunsul imun și implicit rezistența la boli. Iaurtul stimulează activitatea celulelor NK (natural killer) și previne răcelile, luptă împotriva infecțiilor virale și a celulelor tumorale.

Reduce rata mortalității

Un studiu amplu realizat de Universitatea City din New York a arătat că rata mortalității este mai mică la bărbații și femeile care consumă 2 căni de iaurt pe zi (circa 580 g) decât la persoanele care mănâncă puțin iaurt sau deloc. Iaurtul reduce de asemenea riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor de inimă.

Întărește oasele

Același studiu amintit mai sus a arătat că iaurtul a redus riscul unei fracturi la șold cu 30-51% la femei și cu 25% la bărbați.

Previne diabetul

Rezultatele mai multor studii indică faptul că persoanele care consumă zilnic iaurt au un risc mult mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. Doar 28 de grame de iaurt pe zi poate reduce riscul diabetului cu 18%.

Scade tensiunea arterială

Asociația Americană a Inimii a realizat un studiu amplu pe 2.000 de persoane cu tensiune arterială normală, timp de 15 ani. Rezultatele au indicat că riscul de a dezvolta hipertensiune arterială poate fi redus cu 31% dacă jumătate din cantitatea de calorii din dietă provin din iaurt.

Ajută la controlul greutății

Un alt beneficiu al consumului de iaurt este menținerea greutății. Conform unei metaanalize apărute în Jurnalul American de Nutriție Clinică, persoanele care mănâncă în mod regulat iaurt au un risc mai mic de a se îngrășa.

Un studiu realizat pe 34 de persoane obeze a arătat că participanții care au consumat câte 170 g de iaurt, de 3 ori pe zi au avut o reducere a grăsimii corporale de 60% și o reducere a greutății corporale de 33%.

Alte beneficii ale consumului de iaurt

Iaurtul previne atât constipația, cât și diareea, inclusiv la copii. Consumul de iaurt sau de probiotice îmbunătățește sănătatea mentală și simptomele de depresie, anxietate și stres.

Bacteriile bune din iaurt le protejează pe femeile gravide și pe copii de toxicitatea pesticidelor și a metalelor grele precum mercur sau arsenic.

sursa

alte Articole interesante