Cozonacul și pasca, deliciile de pe masa de Paște cărora nu le poți rezista!

Sărbătorile pascale bat la ușă, iar febra prăgătirilor pentru cea mai așteptată sărbătoare din an, Bucuria Învierii, a început deja. Una dintre cele mai frumoase tradiții de Paște este prepararea cozonacului. Deliciosul cozonac, sau pasca dulce, cu diverse umpluturi, savuros și plin de aromă și cu o textură puhavă, este un adevărat răsfăț culinar pe masa de Paște. Dar, știai ce semnificație are cozonacul?

separator

Preparat în formă rotundă, cozonacul semnifică bolta cerească si promisiunea învierii și a vieții veșnice, iar dulceața aluatului sugerează împlinirea sufletească ce urmează perioadei de post.

Cozonacul încărcat de bunătăți este un simbol al renașterii, un semn de belșug și bunăstare, iar sărbătoarea este un prilej pentru gospodine ca să își arate talentul în bucătărie.

Ca și vopsirea ouălor și prepararea păștii cu brânză, gospodinele spun că prepararea cozonacului dulce este un moment special în pregătirile pentru sărbătoarea sfântă, iar cine nu a gustat măcar o felie de cozonac, nu ştie ce a pierdut! Spre marea bucurie a credincioșilor, astăzi, bucătarii pricepuți ne pun la dispoziție diverse bunătăți delicioase, astfel încât nu mai trebuie să petreci ore în șir la gătit pentru a surprinde oaspeții cu diverse gustoșenii.

Asta pentru că, în comerț, putem găsi cele mai savuroase și gustoase delicii pentru Sărbători.

Combinatul de panificație „Franzeluţa” îți propune un asortiment bogat de cozonaci pentru Sărbătorile pascale, cărora să nu le poți rezista!

Chec PANETTONE Ciocottone

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu gust impecabil de ciocolată şi aromă de citrice. Ingrediente: unt, cremă din cacao, zahăr cristal, ouă, fructe citrice zaharisite, dropsuri de ciocolată neagră. Suprafaţa este acoperită cu glazură de cofetărie şi ornată cu decor de glazură neagră. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală de carton.

Chec PANETTONE Lattone

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu gust şi aromă impecabilă de lapte. Ingrediente: unt, glazură de cofetărie de lapte, zahăr cristal, ouă, dropsuri de ciocolată albă. Suprafaţa este acoperită cu glazură de cofetărie din lapte şi ornată cu decor din glazură albă. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală de carton.

Chec PANETTONE Dolce

Este fabricat conform tehnologiei italiene, are aromă plăcută de unt şi citrice. Ingrediente: unt, ouă, lapte praf, stafide şi fructe citrice zaharisite. Suprafaţa este ornată cu zahăr termostabil şi fulgi de migdale. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală din carton. 

Chec PANETTONE Truffini

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu gust şi aromă impecabilă de frişcă şi ciocolată. Ingrediente: unt, ouă, zahăr cristal, dropsuri de ciocolată neagră, glazură de cofetărie. Suprafaţa este acoperită cu glazură neagră de cofetărie şi ornată cu cacao praf termostabil. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală din carton.

Chec PANETTONE Cioco

Este un chec delicios, preparat conform tehnologiei italiene. Ingrediente: margarină,ouă, lapte praf, stafide, frucete citrice zaharisite. Suprafaţa este acoperită cu glazură neagră de cofetărie şi presărată cu decor din glazură de cofetărie albă. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală din carton.

Chec PANETTONE Dolce Cedro

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu aromă plăcută de unt şi citrice. Ingrediente: unt, ouă, fructe citrice zaharisite. Suprafaţa este presărată cu fulgi de migdale. Este ambalat în cutie originală din carton.

În acest an, ,,Franzeluța” a lansat două produse noi: Checul Panettone «Piccolo», destinat în special copiilor, şi Checul «Pastoral», care sunt produse din ingrediente sută la sută naturale.

NOU! Chec Panettonne Piccolo

Chec fin, cu dropsuri de ciocolată albă. Este fabricat conform tehnologiei italiene. Ingrediente: unt din smântână dulce, ouă, glazură, dropsuri de ciocolată, fulgi de zahăr, zahăr cristal, etc. Suprafaţa este acoperită cu glazură şi presărată cu zahăr termostabil. Checul este copt in corex şi ambalat în cutie originală din carton.

Graţie celor mai performante tehnologii şi a celor mai proaspete, calitative şi fine ingrediente, produsele “Franzeluţa” satisfac cele mai exigente şi rafinate gusturi.

În acest an, cei mai iscusiți cofetari vor realiza peste 160 tone de produse destinate sărbătorilor de Paște. Pentru a vedea toată gama de produse destinate sărbătorilor pascale accesați pagina de Facebook Franzeluța.

Combinatul de pâine ,,Franzeluța” vă urează un Paște Fericit!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Groaznic! O fetiță din Australia a ajuns la spital cu 37 de oase rupte
Articolul anterior
Trupa Akord a lansat o piesă și un videoclip nou!
Articolul următor