Cum poți prepara o maioneză de casă din lapte, fără ouă

Dacă ai rezerve în privința calității maionezei din comerț, poți prepara una acasă, din lapte fără ouă. În acest scop, cu siguranță, vei folosi doar ingrediente naturale, însă ai grijă la cantitatea consumată, întrucât acest sos are un conținut înalt de calorii.

separator

Ingrediente:

-100 ml de lapte (la temperatura camerei)
-200 ml de ulei;
-2 linguri de suc de lămâie;
-o linguriță de muștar;
-1/3 linguriță de usturoi granulat;
-½ linguriță de sare.

Mod de preparare:

1. Turnați laptele și uleiul în paharul de la blender (este important ca ambele produse să fie la temperatura camerei; altfel maioneza nu va ieși).

2. Scufundați blenderul în pahar și porniți-l. Laptele și uleiul vor emulsiona îndată.

3. Cum numai maioneza se va îngroșa, adăugați muștarul, usturoiul granulat, sarea și sucul de lămâie în ea. Bateți-o cu blenderul până va deveni omogenă și mai groasă.

Maioneza este gata!

sursa: www.bucatarul.eu

alte Articole interesante