Cum să prepari spuma de căpșuni, un desert delicios pentru zilele de vară

Pentru că e sezonul căpșunilor, află rețeta unui desert ușor și răcoritor, simplu de pregătit. Spuma de căpșuni este o alternativă sănătoasă la dulciurile sintetice.

separator

Ai nevoie de:

-1 kg căpșuni

-150 de grame zahăr

-5 albușuri

Mod de preparare:

Fructele se spală și se lasă puțin să se scurgă, după care se adaugă peste ele zahărul. Pentru un kilogram de fructe se prepară o spumă din cinci albușuri care se bat foarte bine, până când se obține o compoziție tare. Atât de tare, încat, dacă întorci castronul, spuma nu trebuie să curgă.

Fructele peste care ai pus zahărul se zdrobesc, după preferință, cu o furculiță sau cu blenderul, iar apoi se adaugă albușul cu lingura, treptat, amestecând ușor.

Spuma de căpșuni se pune în cupe, se decorează cu felii de căpșuni, se adaugă deasupra zahăr vanilat sau fulgi de ciocolată și se serveste fie pe loc, fie rece, după ce a stat o perioadă la frigider.

sursa

alte Articole interesante