De ce înțelepții tibetani beau apă caldă dimineața?

Apa este cea mai importantă sursă de viață. Potrivit datelor oferite de Institutul de medicină al SUA, în perioada de vară, bărbații au nevoie de 3,7 l de lichide pe zi, iar femeile de circa 2,7 l, indiferent că acestea sunt introduse în organism sub formă de suc, ceai, supă, legume sau fructe.

separator

Potrivit învățăturilor din Orient, secretul tinereții este anume apa cu temperatura de 40-45 de grade. Nu apa fierbinte, nu călduță, dar anume de această temperatură.

Doctorii tibetani sunt convinși că un pahar de apă fierbinte dimineața, pe stomacul gol, prelungește viața cu 10 ani. Apa fierbinte omoară toate bacteriile din stomac, care s-au adunat peste noapte. În China, copiii sunt obișnuiți de mici să bea apă încălzită înainte de mâncare.

Ayurveda spune că un pahar de apă caldă imediat după trezire ne poate ajuta să scăpăm de migrene, tensiune arterială ridicată, anemie, obezitate, artrită și alte boli.

Apa caldă dimineața îmbunătățește metabolismul, purifică sângele, detoxifică organismul și calmează sistemul digestiv.

Potrivit celor care respectă tradiția, acest obicei zilnic îmbunătățește aspectul pielii, elimină coșurile, te ajută să pierzi în greutate și să reglezi valorile tensiunii arteriale.

sursa: www.ziarulonline.com

alte Articole interesante