Deserturi de Crăciun cu înghețată – un deliciu culinar irezistibil. Surprinde-ți invitații de sărbători!

Feeria sărbătorilor de iarnă e tot mai aproape, atmosfera magică este una specială în fiecare an, așteptând revederile cu cei dragi și multă voie bună. Și pentru că e sărbătoare în casa ta, cu siguranță, îți dorești să-ți impresionezi invitații cu delicii savuroase, care să răsfețe papilele gustative celor mari și mici!

separator

În perioada sărbătorilor de iarnă, Sandra își bucură consumatorii cu o înghețată nouă, ediția specială Magic Christmas. Trei arome speciale au fost create pentru iubitorii de dulciuri și înghețată: măr și scorțișoară, portocală și ciocolată și mentă cu picături de ciocolată

Anul acesta, surprinde-ți oaspeții cu deserturi delicioase și irezistibile! Cei dragi îți vor aprecia alegerea, deoarece deserturile de Crăciun cu înghețata Magic Christmas de la Sandra vor fi pe placul tuturor invitaților. Notează cele 4 rețete, de mai jos, și creează magie de sărbători!

Cinnamon Rolls

Aroma îmbietoare de scorțișoară specifică sărbătorilor de iarnă și înghețata savuroasă Magic Christmas vor aduce un răsfăț nemaipomenit. Iată cum se prepară desertul!

Ingrediente (pentru 12 roluri) :
Aluat :
½ cană de apă caldă (40°C)
2 ¼ lingurițe de drojdie uscată
¼ cană + 1 linguriță de zahăr
½ cană de lapte integral la temperatura camerei
1 ou
1 gălbenuș de ou
1 linguriță de sare
4 căni de făină
5 linguri de unt moale

Umplutură de scorțișoară:

1/3 cană de unt moale
1/3 cană de zahăr
1/3 cană zahăr brun
1 lingură de scorțișoară
¼ linguriță de sare

Glazură:

1 ½ cană de zahăr pudră
4 linguri de lapte
1 linguriță de zest de portocală
sare

Mod de preparare:

  1. Aluatul: presurați drojdia uscată peste apa caldă. Adăugați o linguriță de zahăr și amestecați. Lăsați pe 5-7 minute ca amestecul să înceapă a activa.
  2. Într-un bol adânc, turnați compoziția din drojdie, apă și zahăr. Adăugați ¼ cană de zahăr, laptele, oul și gălbenușul de ou. Amestecați bine. Adăugați făina și untul, puțin câte puțin. Amestecați încet până obțineți o compoziție uniformă. Dacă aluatul obținut este prea lipicios, mai adăugați puțină făină.
  3. Răsturnați aluatul într-un bol preuns cu unt. Acoperiți bolul cu peliculă alimentară și lăsați aluatul să crească la temperatura camerei timp de o oră.
  4. După ce aluatul a crescut începeți să-l lucrați. Lucrați-l în formă de dreptunghi de dimensiunea 50 x 30 cm pentru a-l putea tăia ușor. Ungeți aluatul întins cu unt topit.
  5. Umplutura de scorțișoară: într-un bol, amestecați zahărul, zahărul brun și scorțișoara. Presurați aluatul întins cu această umplutură.
  6. Răsuciți aluatul sub formă de învârtită și tăiați-l în 12 părți egale. Luați o tavă și ungeți-o cu unt după care aranjați rolurile tăiate în ea. Acoperiți tava cu pelicula alimentară și lăsați-o pe 30-45 minute la temperatura camerei.
  7. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți rolurile timp de 30-35 min. Lăsați-le să se răcească timp de 5 minute.
  8. Glazura: într-un bol combinați zahărul pudră, laptele, esența de vanilie, zestul de portocală și sarea. Amestecați până la omogenizare. Dacă glazura este prea deasă adăugați puțin lapte. Turnați glazura peste rolurile calde și serviți-le imediat. Recomandăm să le serviți cu înghețată Sandra Magic măr și scorțișoară.

Fondant de ciocolată

Un desert cuceritor căruia nimeni nu-i poate rezista!

Ingrediente:

2  ouă
2 gălbenușuri de ou
1 linguriță extract de vanilie
1 ½ cană de lapte condensat fiert
35 g făină
înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți cu unt 4 forme micuțe de copt cu diametrul de 8 cm.
  2. Într-un bol puneți ouăle, gălbenușurile de ou și extractul de vanilie. Amestecați cu mixerul timp de 4-5 minute, până la obținerea unui amestec gros și pal.
  3. Adăugați laptele condensat și amestecați încet până la încorporare integrală. Turnați făina și continuați să amestecați foarte ușor.
  4. Turnați amestecul în cele 4 forme și puneți-le în cuptor timp de 10-12 minute sau până când acestea se rumenesc prin părți, iar mijlocul este moale.
  5. Lăsați-le să se răcească în forme timp de 1-2 minute. Luați un cuțit și treceți cu el ușor pe marginea formei pentru a dezlipi cechul de formă.
  6. Serviți checul cald și decorați-l cu o bilă de înghețată Sandra Magic măr și scorțioară.

Brownie de ciocolată și portocală

Pufoasă, cu o aromă intensă de ciocolată și portocală, prăjitura în sos de înghețată este exact desertul pe care-l aștepți la masa de Sărbătoare!

Ingrediente:

Brownie:

1 cană de făină
½ cană de unt topit
½ linguriță de sare
4 ouă
1 linguriță esență de vanilie
¼ cană de cacao pudră

Umplutură: 

½ cană de unt topit
3 căni de zahăr pudră
1 ½ lingură de ap
½ linguriță esență de portocală

Sos:  

340 g de ciocolată
9 linguri de unt
½ linguriță esență de portocală
Înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Brownie: combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le cu mixerul la viteză medie timp de 3 minute. Turnați amestecul obținut într-o tavă preunsă cu unt. Puneți tava în cuptor la temperatura de 180°C și coaceți aproximativ 25 de minute. Lăsați să se răcească complet.
  2. Umplutura: amestecați bine untul cu o cană de zahăr pudră. Adăugați extractul de portocală și puțină sare. Amestecați. Introduceți treptat restul zahărului, apa și continuați să amestecați până la omogenizare. Dacă este necesar mai adăgați puțină apă. Trebuie să obțineți o cremă densă. Ungeți blatul de brownie cu aceasta cremă.
  3. Sosul: topiți pe baie marină ciocolata și untul. Adăugați extractul de portocală și amestecați in continuu. Lăsați să se răcească timp de 30 de minute, până când aceasta este deabia caldă. Turnați sosul uniform peste crema de pe blat.
  4. Puneți în frigider pe minim 20 de minute. Înainte de a servi, porționați desertul. Serviți-l cu înghețata Sandra Magic portocală și ciocolată.

Sandwich cu înghețată

Aroma de cacao, vanilie și gustul savuros de înghețată Sandra cu mentă și ciocolată îi va răsfăța pe cei dragi!Ingrediente:

100 gr. – unt moale
100 gr. – zahăr
30 gr. – cacao
60 gr. – făină
1 linguriță – bicarbonat de sodiu
¼ linguriță – sare
1 linguriță – esență de vanilie
1 ou

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu dimensiunile 20 x 20 cm cu hârtie de copt.
  2. Amestecați untul moale cu zahărul până obțineți consistența unei creme. Adăugați oul și esența de vanilie. Amestecați până la încorporare integrală.
  3. Introduceți toate ingredientele uscate în crema obținută și continuați să amestecați până la omogenizare.
  4. Turnați amestecul în tavă și coaceți-l timp de 13-14 minute până când marginile se înnegresc puțin.
  5. Scoateți înghețata din congelator și lăsați-o să se încălzească puțin.
  6. Pentru a forma sandwich-urile, tăiați blatul în dreptunghiuri. Luați înghețata și formați sandwich-urile.
  7. Puneți sandwich-ul în congelator pe 2-4 ore, până când înghețata se întărește, după care scoteți-l și tăiați-l în forme dreptunghiulare.

Sandra, oferă emoții noi de Crăciun!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Premieră în țara noastră: un bărbat de 49 de ani, cu ruptură de anevrism intracranian, a fost salvat de medicii moldoveni
Articolul anterior
Salată de țelină cu nuci
Articolul următor