Dezvăluire șocantă. Cum sunt ,,coapte”, în doar câteva ore, roșiile din supermarketuri?

Din verzi se fac roșii peste noapte. Roșiile de import ajunse în rafturile supermarketurilor din Timișoara sunt vopsite cu o super tehnologie, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României, într-un interviu pentru opiniatimisoarei.ro.

separator

Întrebat de ce roșiile din marile magazine nu au niciun gust, dar arată impecabil, profesorul a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât știm noi că se cultivă, iar serele cu pricina arată ca în filmele Science Fiction.

„Ceea ce vine la noi, in cea mai mare parte, sunt rosii fara gust, deoarece modul in care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosita intr-o forma super intensiva, daca discutam de rosii care vin din afara tarii, sunt crescute pe o suprafata de apa, acea cultura hidroponica, intr-o forma pe care o vedem in filmele SF, radacinile sunt in apa si se spreyaza tot ce inseamna elemente nutritive si tratamente intr-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neaparat rau. Rosia are gust cand isi acumuleaza si isi sintetizeaza partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc in celula acele elemente de sinteza procese de sinteza, pentru a simti noi ca au gust”, a explicat profesorul.

Rectorul a dezvăluit și cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

„De multe ori, atunci cand un supermarket comanda o cantitate de rosii, ele se comanda cu 24 de ore inainte. Rosiile fiind inca verzi, se introduce in apa o anumita substanta care le da acea culoare frumoasa de rosu. Din pacate, sunt stimulate pentru a-si schimba culoarea. Din pacate, se practica. Nu e normal, dar e comercial”, a precizat profesorul.
,,Acum lipseste acea veriga intre consumator si micul producator. Noi vrem sa cream acea strategie prin care vrem sa aducem taranul producator la un depozit, de unde lanturile de magazine sa se aprovizioneze in mod continuu, cum se intampla in foarte multe tari”, a mai explicat profesorul Cosmin Popescu.

alte Articole interesante