Diete de vedete

V

separator
edetele de acasă intră pe mâna specialistului de slăbire, Galina Tomaş,
iar cele din occident intră în topuri cu idei inovatoare, care le menţin în formă sau le ajută să scape de formele exagerate.

Îţi propunem un top al celor mai curioase cure de slăbire promovate de mondenele zilei de azi. Galina Tomaş,Magistru în Sănătate Publică,  va încerca să noteze de la 1 la 10  şi să deconspire adevărul cu privire la aceste diete.

Beyonce a slăbit cu limonadă

Nu este un regim, pe care îl recomandă tuturor, pentru că e nevoie de un medic ca să te supravegheze. Cu toate acestea, interpreta a slăbit cu nouă kilograme.

Pentru început, interpreta a consultat un medic, pentru că dieta presupunea o scădere bruscă în greutate. Şi-a planificat 5 zile de sport pe săptămână a câte 25 de minute zilnic. În acest timp Beyonce  a băut suc proaspăt de lămâie, diluat cu unul de arţar, apă filtrată şi piper.

Galina Tomaş îi dă nota 5:

“Modalitatea de slăbire e drastică. Nu aş recomanda nimănui o astfel de combinaţie, în special, celor care au probleme cu sistemul digestiv. Sucul de lămâie măreşte aciditatea.”

Victoria Beckham slăbeşte în cinci mâini

Cea de-a doua dietă, care intră în atenţia expertului local, este cea a Victoriei Beckham.

Dieta, în urma căreia fosta solistă “Spice Girls” a dat jos 10 kg, se numeşte “Cinci mâini”.

Mănânci de 5 ori pe zi alimente care îţi încap într-o palmă. Bineînţeles, nu-ţi umpli palma cu dulciuri sau produse de patiserie. Dai preferinţă bucatelor din carne şi peşte.

Plus la asta, renunţi la sare şi bei multă apă.

Nu ştim dacă Victoria iese glorioasă din top. Nota 7.

“Este incorect să dai preferinţă  zilnic proteinelor de acelaşi fel. Alimentele de fiecare zi trebuie să fie diverse şi obligatoriu  să conţină  proteine, lipide şi glucide. Este bine că a ales să mănânce  de 5 ori pe zi,  doar că lipsa fibrelor vegetale şi a celulozei poate duce la dereglări ale tractului intestinal.”

Andra  a scăpat de 15 kg

Cea de-a treia eroină  ajunge la rezultate şi mai bune – minus 15 kg. Andra nu a pledat pentru o dietă foarte strictă, a mâncat multe crudităţi, salate din fructe şi legume, chiar şi la micul dejun.

Important este că restricţiile de la mâncare au fost combinate cu împachetări şi masaj la salon. Andra ia nota 8.

“E minunat că în rata alimentară predomină  fructele şi legumele, dar nu este corect să excludem  proteinele. E bine să utilizăm metode adiacente de modelare a siluetei, doar ca eu aş da preferinţă exerciţiilor fizice.”

 

Mihaela Rădulescu a slăbit după naştere cu 30 de kg

Ajutată de un nutriţionist, Mihaela Rădulescu a declarat război surplusului de kilograme.

A fost sfătuită să mănânce de 3 ori pe zi şi să dedice 15 – 30 de minute fiecărei mese.

Cura e foarte simplă. Excluzi zahărul, produsele de patiserie, uleiurile. Se acceptă doar 2 linguri de ulei crud pentru salate.

Până şi fructele nu le consumi după bunul tău plac, te limitezi doar la unul pe zi.

Carnea albă, ciorbele, produsele lactate sunt alimentele ideale pentru slăbire.

Mihaela ia nota 9.

“Aş fi dat 10, dacă s-ar fi alimentat de 5 ori pe zi, nu doar de 3 ori. Metoda aceasta de slăbire este cea mai benefică sănătăţii, întrucât include  toate componentele: proteine, lipide, glucide. Îţi rămâne doar să le combini corect şi să le consumi în cantităţi limitate, pentru a obţine rezultatul dorit”

Text: Olga Chirică

A murit de la o băutură! Un tânăr de 23 de ani a făcut infarct după un energizant. Acesta modifică mușchiul inimii, spun medicii

A murit de la o băutură. Un incident tragic s-a produs la Convenția Internațională de Tatuaje din Timișoara, unde un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața în urma unui infarct, scrie doctorulzilei.ro.

Originar din Oravița, Ionuț era pasionat de tatuaje și a venit să-și adauge o nouă operă artistică pe corp. Așteptând să fie tatuat, tânărul s-a prăbușit subit, în timp ce se pregătea să își tatueze gamba. Potrivit martorilor, înainte de incident, el consumase șapte doze de băuturi energizante în doar câteva ore.

Medicii subliniază pericolele consumului excesiv de astfel de băuturi, care pot avea efecte devastatoare asupra inimii, crescând riscul de infarct și diminuând șansele de resuscitare.

Studiile arată că patru astfel de băuturi echivalează cu zece shoturi de esspresso. Medicii veniţi la faţa locului n-au mai putut să-i repornească inima.

”Consumul excesiv şi de timp îndelungat de aceste taurine poate să creeze nişte modificări structurale la nivelul miocardului cu scăderea şansei de reuşită în cazul unei resuscitări,” a declarat, pentru observator.ro dr. Stela Iurciuc, medic cardiolog.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Autopsia va arăta dacă tânărul avea o afecţiune de care nu ştia.

De ce sunt atât de periculoase băuturile energizante

Energizantele sunt băuturi populare, apreciate pentru efectul lor stimulativ asupra nivelului de energie și atenție. Principalele ingrediente ale energizantelor includ:

  • Cofeina – Este principalul ingredient activ și se găsește în majoritatea energizantelor. Cofeina stimulează sistemul nervos central, ajutând la îmbunătățirea atenției și la reducerea oboselii.
  • Taurina – Este un aminoacid care se găsește natural în corpul uman și este adăugat în multe băuturi energizante. Taurina poate avea efecte asupra funcției cardiovasculare și metabolismului.
  • Guarana – Este o sursă naturală de cafeină și conține adesea mai multă cafeină decât boabele de cafea. Guarana poate spori efectul stimulativ al cafeinei.
  • Ginseng – Este adesea inclus pentru proprietățile sale de stimulare a energiei și îmbunătățire a funcțiilor cognitive.
  • Vitaminele din grupul B – Acestea sunt esențiale pentru transformarea alimentelor în energie și pot fi adăugate pentru a sprijini metabolismul energetic.
  • Zaharuri – Multe băuturi energizante conțin niveluri ridicate de zahăr pentru a oferi un surplus de energie imediată. Unele optează pentru îndulcitori artificiali pentru a reduce conținutul caloric.

Efecte secundare

Consumul de băuturi energizante poate avea și efecte secundare, în special atunci când sunt consumate în exces:

  • Tulburări ale ritmului cardiac – Consumul excesiv poate duce la aritmii cardiace sau palpitații.
  • Creșterea tensiunii arteriale – Cafeina și alte stimulente pot crește tensiunea arterială, ceea ce este deosebit de riscant pentru persoanele cu probleme cardiovasculare preexistente.
  • Insomnie și tulburări de somn – Stimulentele pot afecta negativ calitatea și durata somnului.
  • Anxietate și nervozitate – La unele persoane, consumul excesiv poate induce sau exacerba simptomele de anxietate.
  • Probleme digestive – Cafeina poate irita stomacul și poate accelera tranzitul intestinal.
  • Dependență și sevraj – Dependența de cofeină este bine documentată, iar reducerea consumului poate duce la simptome de sevraj, cum ar fi durerile de cap, oboseala și iritabilitatea.

Cel mai cancerigen ingredient folosit în perioada postului: Se găsește în toate aceste alimente!

Cel mai cancerigen ingredient de post. Postul Paștelui, unul dintre cele mai importante și respectate posturi ale anului. Perioada de post este marcată de restricții alimentare și de un stil de viață mai simplu și mai concentrat pe viața spirituală, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru mulți români, postul Paștelui reprezintă nu doar o perioadă o oportunitate de regenerare spirituală și de întărire a legăturii lor cu Dumnezeu și cu comunitatea creștină, dar și de abstinență alimentară.

Uneori, credincioșii nu știu ce alimente să aleagă în post, astfel încât să aibă o dietă echilibrată, hrănitoare, dar și sănătoasă. Ei consumă, fără să știe, produse nocive care le pot afecta grav sănătatea, potrivit medicilor nutriționiști.

Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, de aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime. Industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină, dar încă există pe piață multe produse care conțin margarină clasică, pentru că este ieftină!

În ce alimente găsim acizi grași trans


În ce produse găsim acizi grași trans în mod frecvent? În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de timp unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină- grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans”, explică medicul.

Atenție! Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans

Dincolo de alimentele ambalate, pe care ar trebui să fie indicat conținutul de acizi grași trans, mâncarea preparată în restaurante și rețele fast-food nu este nici controlată și nici analizată. Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans. La fel și preparatele care conțin sosuri și smântână vegetală, produsele de patiserie de la colț de stradă și majoritatea produselor de post. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă alimentară! Peste jumătate din alimentele și băuturile din comerț conțin resturi de pesticide, arată un nou studiu efectuat în Marea Britanie

Resturi de pesticide au fost descoperite în peste jumătate din probele de alimente și băuturi vândute în Marea Britanie.

Cea mai mare cantitate a acestor substanțe chimice periculoase au fost descoperite în căpșune.

Substanțele pot fi periculoase pentru oameni, avertizează specialiștii. Studiul a fost realizat în baza probelor recoltate în anul 2022.

Substanțele chimice au fost găsite în mai mult de jumătate din probele de alimente și băuturi, arată testele, potrivit Sky News.

Căpșunile s-au dovedit a fi cele periculoase în ceea ce privește prezența unor toxine rezistente care pot provoca oamenilor probleme grave de sănătate.

Resturi de pesticide au fost descoperite și în piersici, castraveți, caise și fasole.

Guvernul ar trebui să interzică 25 de pesticide, au spus experții. Acestea au fost descoperite în peste 3.300 de mostre testate de guvernul Regatului Unit în 2022.

sursa

Somon la grătar cu salată “Code Noir”
Articolul anterior
Andreea Constantin: “Femeile din Moldova sunt stilate!”
Articolul următor