„E”-urile dușmanii din alimente. Află care sunt aceștia și ce boli pot provoca

Aditivii alimentari reprezintă cea mai nouă provocare în materie de nutriţie. Acestea sunt substanţe care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul ameliorării calităţii sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare. Sunt marcaţi prin litera E, ceea ce semnifică faptul că sunt aprobaţi spre a fi folosiţi în Europa (după ce au fost testaţi minim șase ani). Din păcate majoritatea produselor alimentare conţin aditivi (cunoscuţi sub denumirea generica de „E”-uri). Substanțele conservă, ce dau culoare, formă, spumează şi dau aromă în mod artificial, făcând astfel produsul mai atrăgător pentru consumatori.

separator

Potrivit medicilor, aditivii alimentari sunt substanţe chimice de sinteză și nu ar trebui să facă parte din alimentaţia noastră. Impactul „E”-urilor asupra organismului este nociv, deoarece ele nu sunt recunoscute şi acceptate de către acesta. Astfel, oamenii care vor să mănânce zi de zi sănătos, trebuie să fie foarte precauți la produsele pe care le cumpără din magazine, deoarece majoritatea conțin aditivi periculoși.Potrivit medicului și profesorului de bioetică creștină din România, Pavel Chirilă aditivii pe bază de sulf sunt toxici pentru organism, iar cele mai contrafăcute produse care se vând în magazine sunt: pâinea neagră, lactatele, mierea de albine, uleiul de măsline, bulionul, carnea și cafeaua. Medicul ne oferă și o listă cu E-urile din alimente și bolile pe care acestea le produc:
„Toate substanțele nealimentare, adică aditivii, medicamentele, poluanții din mediu și chiar plantele medicinale pot provoca diverse simptome, la cei care le consumă în mod repetat și pe termen lung.”,  a mai spus d. Pavel Chirilă.

Nu uita să printezi lista cu „E”-uri de mai sus , ca să o poți lua la cumpărături. Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale!!!

Sursa

alte Articole interesante