Încearcă aceste trucuri pentru a descoperi coloranții și E-urile conținute în produsele din comerț

Produsele din comerț sunt pline de coloranți, aditivi dubioși și arome artificiale. Uneori aceste adaosuri chimice sunt menționate pe eticheta produselor, alteori însă comercianții evită să dezvăluie ce conțin cu adevărat acestea. Cert este că nici un consumator nu își dorește să cumpere produse care conțin chimicale, în loc de ingrediente naturale. Dacă vei cunoaște ,,secretele” industriei alimentare, menționate în acest articol, poate îți va fi de ajutor să alegi doar alimente sănătoase pentru consum.

separator

Ce înseamnă de fapt ”fără grăsimi” sau ”conținut scăzut de grăsimi”

Fii foarte atent când cumperi biscuiți, iaurturi sau produse pe bază de carne pe a căror etichetă vezi mențiunea ,,conținut scăzut de grăsimi”. De obicei, în industria alimentară, acest lucru ascunde un adaos de zahăr, de făină sau de carbohidrați, care compensează lipsa grăsimilor pentru a păstra un gust apetisant.

Testul șervețelului pentru sucurile din fructe

Dacă vrei să afli cât de ”natural” sau nu este un suc de fructe din comerț, poți face testul șervețelului. Folosește un șervețel umed, spală-l bine cu apă, apoi pune-l în paharul cu suc de fructe. Textura din fibre de bambus a șervețelului va reține cea mai mare parte a colorantului. Dacă devine dintr-o dată prea galben sau prea roșu, deja știi cam cât colorant s-a pus în suc.

Aditivii care produc hiperactivitate

Până nu de mult se dădea vina pe zahăr și pe ciocolată că îi face pe cei mici mai activi și mai greu de stăpânit. De curând, mai multe teste realizate în America și Australia au demonstrat cu nu doar zahărul este de vină, ci și aditivii din dulciuri. Coloranții artificiali precum Galben 5, Galben 6 sau Roșu 40, precum și benzoatul de sodiu care ajută printre altele la fixarea culorilor produc hiperactivitate.

Unele fructe sunt acoperite cu un strat fin de ceară

Merele, perele, chiar și strugurii mari, cu boabele perfecte, pot fi acoperite cu un strat foarte fin de ceară, să reziste mai bine la transport și să nu fie atacate de insecte. Ai grijă să le speli cu apă caldă, dacă par prea lucioase. Este unul din trucurile folosite pe scară largă în industria alimentară.

Testul maionezei

Pune o picătură de iod peste o linguriță de maioneză din comerț și amestecă bine. Dacă va căpăta o nuanță mov, e plină de aditivi și amidon, ceea ce nu e deloc bine pentru silueta și sănătatea ta. Dacă iodul se separă de maioneză, iar aceasta își păstrează nuanța ei galbenă, atunci e făcută din ingrediente naturale.

Untul de calitate se testează cu apă fierbinte

Mulți producători de unt mai adaugă și grăsimi vegetale de slabă calitate, apoi aromă de unt natural, să pară cât mai convingător. Dar îl poți testa simplu acasă, într-un bol cu apă fierbinte. Dacă untul se dizolvă complet, e unt bun, făcut din lapte și smântână. Dacă nu se dizolvă, atunci e mai degrabă o margarină dubioasă.

sursa: www.libertateapentrufemei.ro

Cu ce înlocuiești ouăle, untul și brânza în Post

Postul Paștelui, cea mai grea încercare culinară a credincioșilor, poate fi îndurat mai ușor dacă învățăm să ne păcălim creierul. După cum se știe, o parte consistentă a consumului exagerat de alimente, mai ales cele interzise în post, n-are legătură cu nevoile fiziologice, ci cu dependența mentală. Există însă câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, scrie realitatea.net.

Există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin post să treacă mai uşor peste această perioadă.

Nevoia de lapte din perioada postului poate fi foarte uşor înlocuit cu laptele de ovăz, migdale, cocos, soia sau orez.

La fel de bine untul poate fi înlocuit cu alimente grase, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, paste de avocado sau crema de cocos.

Există iaurt din soia sau din nucă de cocos și sunt excelente la gust, mai ales combinate cu fructe proaspete.

Cât despre ouă, acestea pot fi înlocuite în perioada postului cu tofu moale.

Micul dejun care curăță organismul de toxine. Poți slăbi 5 kilograme într-o lună

Micul dejun care curata organismul de toxine si te ajuta sa slabesti cu 5 kg intr-o luna. Cantitatea mare de vitamine și minerale pe care o oferă acest mic dejun va îmbunătăți starea părului și a pielii, vă va îmbunătăți metabolismul și va îmbunătăți funcționarea generală a corpului, scrie doctorulzilei.ro.

Mic dejun eficient, favorizează pierderea în greutate

Potrivit nutriționiștilor, acest mic dejun este extrem de eficient. Consumul acestuia favorizează pierderea în greutate prin stimularea arderii grăsimilor și a caloriilor. Este necesar să-l consumi cel puțin o lună, iar slăbirea maximă care se poate realiza cu ajutorul lui într-o lună este de 11 kilograme.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ovăz rulat 1 cană sau 250 ml chefir organic (iaurt cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, o opțiune)
  • 1 lingurita cacao pudra
  • 1 linguriță de semințe de in
  • 5-7 prune uscate

Acest mic dejun se prepară noaptea și se mănâncă dimineața.

Mai întâi, turnați 100 ml de apă clocotită peste prune, așezându-le în prealabil într-un bol. Apoi acoperiți-le și lăsați timp de aproximativ 10 minute. Într-un alt castron, puneți ovăzul, cacao și semințele de in. Apoi adăugați chefir și amestecați totul. Tăiați mărunt prunele înmuiate și adăugați-le la amestec. Alternativ, puteți folosi un robot de bucătărie pentru a face o pastă. Amesteca totul si da la frigider pana dimineata.

Dimineața, savurați un mic dejun delicios și sănătos. Primele rezultate pozitive vor apărea într-o săptămână. Publicația adaugă că este posibil să aveți o senzație ciudată în stomac în prima zi, dar aceasta va dispărea odată cu al doilea mic dejun. Beneficiile acestui mic dejun se datorează ingredientelor din el. Toate au un efect benefic asupra activității gastro-intestinale.

Chefirul nu numai că stimulează peristaltismul, dar conține și bacterii benefice, care sunt la baza bunei funcționări nu numai a tractului gastrointestinal, ci și a întregului organism. Vitamina F, care este conținută în semințele de in, este implicată activ în metabolismul grăsimilor și colesterolului (această vitamină nu este sintetizată în organism). Vitaminele A și E („vitaminele tinereții”) au un efect benefic asupra pielii – datorită lor, semințele de in și-au găsit utilizare în multe rețete cosmetice.

În plus, semințele de in sunt o sursă importantă de seleniu, care, la rândul său, previne dezvoltarea tumorilor, curăță corpul de metale grele și ajută la îmbunătățirea vederii și a activității creierului. Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în lecitină, care este bună pentru sănătatea ochilor și cardiovasculară.

Cât de grav ne putem îmbolnăvi de la recipientele din plastic

Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți, scrie realitatea.net. 

Aceștia perturbă activitatea hormonala, afectează aparatul reproducător masculin și declanșează crize de astm la copii.

Alte recipiente conțin bisfenol A (BPA), o substanță care poate da infertilitate la femei și care afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor.

BPA-ul se eliberează în mâncare, sub influență căldurii. Prin urmare, nu este bine să încălzești mâncarea la microunde, în recipiente de plastic, sau să îți bei cafeaua în pahare de unică folosință.

Veselă și tacâmurile de unică folosință conțin și ele compuși cu potențial cancerigen, cum ar fi stirenul. Expunerea la stiren pe perioada îndelungată crește foarte mult riscul de cancer, mai ales dacă există și o predispoziție genetică.

Caserolele, sticlele și paharele care conțin BPA pot cauza cancer și diabet. În plus, te predispun la multe alte probleme printre care:

– leziuni ale creierului;
– nivel de agresivitate crescut;
– sistem imunitar slăbit;
– afecțiuni ovariene, tulburări menstruale sau infertilitate;
– cantitatea de spermă diminuată;
– avort spontan;
– afectarea dezvoltării fătului sau chiar decesul bebelușului la naștere.

De ce nu e bine să refolosești sticlele din plastic

Multe persoane refolosesc sticle din plastic pentru a le umple cu apă sau sucuri ori pentru a depozita în ele vinul făcut la țară, spre exemplu.

Chiar dacă le speli foarte bine, cu apă caldă și detergent de vase, aceste recipiente pot reține colonii întregi de bacterii periculoase. Și dacă le dezinfectezi cu soluții speciale, bacteriile se pot dezvoltă și înmulți ulterior.

Agenții patogeni se formează atât pe suprafață sticlelor din plastic, cât și în zgârieturile și crăpăturile de la suprafață acestora, invizibile cu ochiul liber.

Dacă ai obiceiul să reumpli sticlă cu apă de la dozator, renunță să o mai faci. Poți avea simptome similiare toxiinfecției alimentare: greață, vărsături, diaree sau crampe abdominale.

Și sticlele din plastic reutilizabile se pot contamina cu baterii, mai ales când nu sunt spălate corect sau sunt deteriorate. Spălarea și utilizarea frecvența a recipientelor din plastic cu apă foarte fierbinte duce la apariția unor crăpături invizibile în structura lor.

5 sfaturi de care trebuie să ții cont

– Verifică codul de reciclare de pe ambalaj. Nu cumpără recipiente inscripționate cu cifrele 3 sau 7, conțin cele mai nocive substanțe. Evita să cumperi recipiente fără niciun cod trecut pe ele.

– Nu încălzi mâncarea în recipiente de plastic decât dacă au indicat pe ele simbolul de siguranță pentru microunde.

– Nu pune PET-uri cu apă la congelator! Plasticul eliberează în apă înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, ce poate cauza cancer.

– Nu expune PET-ul la căldură. Toxinele din plastic vor trece în apă

– Cumpără doar veselă de unică folosință, de culoare mata, inscripționată cu cifrele 2, 4 sau 5.

Scrub-uri naturale pentru un decolteu frumos
Articolul anterior
Au așezat 300 de nou-născuți și copii, în cutii mici de carton, și i-au urcat într-un avion
Articolul următor