Jeleu cu lapte și banane, un desert perfect pentru weekend!

Credeți că pentru a face un desert delicios, aveți nevoie de abilități serioase în arta patiseriei? Rețeta dată va desființa acest stereotip, deoarece chiar și un copil poate găti acest desert simplu și sănătos.

separator

Ingrediente pentru 4 porții:

750 ml lapte

2 banane

4 linguri zahăr

0,5-1 linguriță zahăr de vanilie

30 grame gelatină + 2 lingurițe apă

ciocolată, nuci pentru decorare

 

Mod de preparare:

Toarnă apă rece peste gelatină și lasă să se umfle timp de 20 de minute.

Curăță bananele și tăie-le felii de 3-4 cm.

Într-un blender, turnați laptele, adăugați bananele, zahărul și vanilia. Bateți totul până se omogenizeză.

Încălziți gelatina la foc mic până când se dizolvă. Nu ajungeți la punctul de fierbere!

Printr-o sită fină, turnați gelatina în blender.

Se amestecă totul la viteză redusă.

Se toarnă jeleul în boluri de înghețată și puneți la frigider până când se răcește complet.

Înainte de a servi, decorați jeleul cu ciocolată rasă sau nuci tăiate.

Poftă bună!

alte Articole interesante