Laptele condensat de la o fabrică din Ucraina nu se va mai importa în țara noastră

Laptele condensat ucrainesc nu se va mai regăsi pe rafturile din magazinele noastre. ANSA a decis să sisteze momentan importul acestui produs după ce a găsit în conținut, grăsimi vegetale în proportie de 90 la sută, în condițiile în care grăsimi străine acolo nu ar trebui să fie deloc.

separator

„Vom sista importurile, vom informa serviciile respective din acele state cu rugămintea ca ei să ia la un control riguros pe acei producatori care au transmis pe piață produse neconforme.” a declarat Gheorghe Gaberi, director general ANSA
Potrivit acestuia, inspectorii au devenit mult mai vigilenți în urma scandalul laptelui, mai ales pentru că ar fi primit atenționări serioase de la guvernare. Amintim că, recent Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, a prelevat mai multe probe pentru verificări, de la mai multe întreprinderi de lactate din Republica Moldova, iar rezultatele sunt de-a dreptul îngrozitoare. În special, produsele pe care le consumă copiii conțin cele mai mari cantități de grăsimi vegetale hidrogenate. Astfel s-a stabilit că brânzica glazurată cu umplutură de lapte concentrat fiert din comerț conține 60,81% grăsimi vegetale hidrogenate, în brânzica dulce Mic Vis cu caise – 34,18%, iar în brânzica glazurată cu aromă de vanilie, culmea – conținutul de grăsimi vegetale depășește 77,51%!

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante