Lucrul mai puțin știut despre frunzele de dafin. Ce sunt, de fapt

Frunzele de dafin sunt un condiment folosit pe larg în bucătărie. Chiar și așa, se pare că nu sunt pe deplin cunoscute beneficiile acestei plante miraculoase. Ceea ce nu știai este că dafinul, originar din Siria, în prezent este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. Florile sale, de culoare gǎlbuie, sunt poziţionate pe axul frunzei, sub formă de bucheţele. În plus, frunzele de dafin au proprietăți medicinale puternice.

separator
72974bf0f8bf51a3

Medicii greci foloseau mult frunzele şi fructele de dafin. Dafinul era un simbol al victoriei în antichitate, fiind dedicat lui Apolo. Sub formǎ de coroniţe(lauri) era oferit poeţilor şi generalilor victorioşi.

Frunzele de dafin, în formǎ de lance, degajǎ o aromǎ puternica, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale, uleiuri ce îi conferǎ proprietǎţi medicinale miraculoase. În zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale şi bactericide.

Este un remediu eficace împotriva plǎgilor, aftelor şi abceselor dentare si  este considerat un sedativ natural. Infuzia are o acţiune beneficǎ asupra sistemului nervos, aducând echilibrul în caz de anxietate sau depresie. Stimuleazǎ digestia leneşǎ, creşte pofta de mâncare, combate fermentaţia.

Este recomandat ca un expectorant  foarte preţios în rǎceli şi bronşite. Scade febra, si este folosit cu succes în combaterea bronşitelor, laringitelor, faringitelor, precum şi a gripei, scrie frunza-verde.ro.

alte Articole interesante