Mâncarea sănătoasă, inamicul kilogramelor în plus

Potrivit medicului nutritionisț, Brooke Alpert, cea mai bună modalitate de a slăbi este să alegi alimente sănătoase. În acest sens, ea ne recomandă să renunțăm la diete, să începem să mâncăm și în acest mod, să dăm jos kilogramele în plus.

separator
De cele mai multe ori, dietele nu funcționează, deoarece se desfășoară pentru anumite perioade de timp. Chiar dacă slăbești, la sfârșitul dietei, dacă continui să ai un regim alimentar nesănătos, te vei îngrășa înapoi. Conform medicului nutriționist, Brooke Alpert, un regim alimentar sănătos este mult mai bun decât orice dietă.

Iată care sunt cele trei reguli esențiale pentru a mânca sănătos:

1. Fiecare masă trebuie să conțină proteine și fibre – orice meniu ales trebuie să includă nutrienți. Proteinele te ajută să te saturi mai repede și nu vei simți nevoia să mănânci mai mult decât este necesar. Fibrele mențin o greutate sănătoasă, un nivel bun al colesterolului și o valoare normală a glucozei din sânge, astfel se reduce riscul apariției diabetului și a bolilor de inimă.
2. Mănâncă la ore fixe – nivelurile stabile de zahăr din sânge te ajută să ai o greutate normală. În plus, dacă mănânci la ore fixe, îți vei face un program echilibrat și nu vei mai simți nevoia să mănânci în plus.
3. Mănâncă alimente bogate în grăsime – dacă mănânci alimente bogate în grăsime nu înseamnă că te vei îngrășa. Regula de bază este să mănânci echilibrat, fără cantități mari și fără să te înfometezi. Așa că nu trebuie să alegi de pe raft iaurtul cu 0% grăsime, ci îl poți lua pe cel bogat în grăsimi, căci acesta din urmă este cel mai sănatos pentru organism.

Sursa: pexels.com

alte Articole interesante