Nu cumpăra niciodată aceste dulciuri copiilor tăi! Ele conțin petrol și pot provoca cancer

Peste 1,5 milioane  de oameni din întreaga lume au fost diagnosticați cu cancer, anul trecut. Din păcate bolile oncologice sunt cele mai grave și cel mai greu de tratat. Dar cel mai trist și îngrozitor este că, de această boală suferă și copiii. Printre cauzele cele mai frecvente ale apariției acestei boli se numără: moștenirea genetică, factorii ecologici, alimentația, dar și multe altele.

separator

Mai jos, găsești lista celor mai nocive dulciuri, care categoric duc la dezvoltarea hiperactivității, alergiei, anxietății și chiar a cancerului.

  • Prăjiturile în ambalaj

Mulți ar spune că acestea sunt comode pentru că, le putem lua ușor în poșetă ca să le mănînci în drum spre serviciu sau în pauza de masă și au un termen de valabilitate mare. Dar, nutriționiștii spun că orice prăjitură ambalată este plină de zahăr, sirop, E-uri, deztroză și chiar TBHQ – un compus chimic obținut din petrol, care la multe organe provoacă disfuncții la nivel celular. Zahărul este principala cauză a problemelor de ficat și a diabetului la copii. Astăzi, rata de îmbolnăvire cu diabet la copii este mai mare decât oricând și este în continuă creștere.

  • Bomboane gumate cu aromă de fructe

Gustul de fructe din aceste bomboane se datorează eritrozinei, un compus obținut din petrol. Recent, această substanță a fost interzisă în produsele cosmetice întrucât provoacă cancer tirodian.

  • M&m`s

Aceste bomboane se comercializează în peste 100 de țări. Ele conțin puțină ciocolată și multe chimicale. Cercetările au demostrat că în componența acestor bomboane intră o mulțime de coloranți cum sunt: E171; E104; E129; E122; E124; E133; E110; E102. Aceste substanțe generează în cazul celor mici iritabilitate, anxietate și nevroze. Totodată, unele substanețe din componența acestora pot provoca dezvoltarea de tumori maligne la nivelul creierului.

  • Cheetos

În componența acestora intră colorantul artificial denumit Yellow 6, care se obține din petrol. De asemenea, aceste chipsuri conțin benzoat de metil și metilfenidat.

  • Teddy Grahams

Mulți copii adoră ursuleții Teddy Grahams, însă părinți fiți atenți, deoarece aceștia sunt plini de TBHQ. În urma experimentelor s-a demostrat că acest compus provoacă dezvoltarea cancerului la șoarecii de laborator. TBHQ poate să dăuneze unor fragmente de ADN și să extenueze sistemul respirator al copiilor. Din păcate producătorii produselor  pentru copii pun în prim plan câștigul financiar în dauna sănătății copiilor, profitând de dezinformarea părinților.

Aveți grijă de sănătatea voastră și a celor dragi!!!

Sursa

alte Articole interesante