O rețetă de sezon! Cartofi ”acordeon” cu cașcaval

Cartofii “acordeon” se fac în numai într-o oră și sunt absolut delicioși. Sunt perfecți pentru o cină în familie, după o rețetă rapidă și cu ingrediente la îndemâna oricui!

separator

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  •  7-8 cartofi albi lunguieţi
  • sare și piper
  • două linguri ulei de măsline
  • două linguri unt
  • 10 căţei de usturoi
  • câteva fire de rozmarin proaspăt
  • o legătură ceapă verde
  • 100 g caşcaval
  • două linguri de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:
Se spală bine cartofii şi se taie la intervale de 5 mm, dar nu de tot, ci doar până la 5 mm de fund. Se încinge cuptorul la foc mediu. Se aşază cartofii într-o tavă cu hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, se sărează, se piperează şi se punctează cu bucăţele de unt. Se aşază printre ei crenguţe de rozmarin, căţeii de usturoi şi ceapă verde tăiată. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se transferă tava în cuptorul încins. Se coc cartofii 30-40 de minute sau până devin moi. În acest timp se întorc măcar o dată. Se înlătură folia şi se lasă cartofii la rumenit încă 5-6 minute. Se servesc fierbinţi, stropiţi cu unt topit din tavă, presăraţi cu caşcaval şi pătrunjel tocat. Poftă bună! 

alte Articole interesante