Ouă Florentine- rețeta originală!

Ouăle Florentine sunt varianta la fel de gustoasă dar mult mai sănătoasă a celebrelor ouă Benedict. Consumate mai ales de către vegetarieni și cei care țin diete. Ideale pentru un mic-dejun sau un aperitiv rapid, colorat, sățios și absolut delicios.

separator

  • Timp de preparare: 2 min
  • Timp de gatire: 8 min
  • Gata in: 10 min

Ingrediente:

  • 2 chifle
  • 4 ouă
  • 1 roșie mare – tăiată în 4 felii rotunde
  • o mână de frunze de spanac
  • sos olandez – după plac

Mod de preparare:

Ouăle se fierb sau se poșează. Între timp, ne ocupăm de spanac. Se spală bine frunzele, se pune 1 linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.

Taie chiflele în 2, prăjește-l un pic, dă-le cu unt. Pune câte o felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac. Când sunt gata ouăle, pune-le, așa fierbinți, deasupra spanacului.

Toarnă sos olandez din belșug și servește-le cât sunt calde.

 

Sursa

 

alte Articole interesante

Alte Articole interesante