Abonează-te și primește săptămânal cele mai bune articole pe adresa ta de email

Supa cremă de hribi

INGREDIENTE (4 portii): o legatura de patrunjel 50 g parmesan 40 g unt 1 catel de usturoi o ceapa mica 250 g hribi congelate 500 g apa 2 cubulete fiertura de zarzavat …

Peștele este periculos!

Cea mai bună carne este considerată a fi cea de pește, doar că există un procent destul de ridicat ca aceasta să fie otrăvit cu mercur.  Este carnea cea mai …

Păstrăv cu sos Hollandaise

INGREDIENTE (2 portii): 750 g apă ½ linguriţă sare 350 g cartofi, în bucăţele 2 păstrăvi, evisceraţi şi curăţaţi (puteti folosi si pastrav somonat) sare piper zeamă de lămâie 350 g …

Ciorba de fasole verde

Ingrediente (4-6 portii): 2 morcovi 1 patrunjel radacina o ceapa 2 linguri ulei / 30 gr. unt 1/2 kg fasole verde un  ardei 1/2 lingurita sare 1/2 kg rosii (3 …

Supă de năut cu spanac

INGREDIENTE (4 persoane): 300g  frunze de spanac proaspăt 120g năut uscat 1000g apă 1 lingură de sare 2 cepe mijlocii, tăiate sferturi (200g) 50g ulei de măsline 200g morcovi tăiaţi …

Risotto cu ciuperci

INGREDIENTE (pentru 4 persoane): O legătură mică de pătrunjel O şalotă (sau o ceapă mică) 40g ulei de măsline extravirgin 50g hribi deshidrataţi, înmuiaţi 30 minute în apă sau 250g …

Rigatoni a la bolognese

INGREDIENTE (pentru 4 persoane): Pentru sos: 50 g Parmesan ½ linguriţă busuioc ½ linguriţă maghiran 2 fire    pătrunjel 80g ţelină (tulpină) tăiată bucăţi 1 morcov tăiat rondele O ceapă tăiată bucăţi …

Dome tout chocolat

Ingrediente (10-12 persoane): 4 foi de gelatina si un bol de apă rece 200 g zahăr pudră 500 g ciocolată neagră 11 g unt 8 ouă 50 g lichior de cireșe …

Tagliatelle cu ciuperci porcini

INGREDIENTE (4 porții): 20 g pătrunjel proaspăt, doar frunzele 1 cățel de usturoi 50 g ulei de măsline 100 g ciuperci porcini, tăiate în felii sau 30 gr ciuperci porcini …

Salată de grâu și pui

Ingrediente: 300g piept de pui 40g ulei de măsline extravirgin Sare după nevoie Piper după nevoie 1000g apă 250g grâu perlat 40g migdale curăţate Un bucheţel de rucola tăiată mare …

Ciorbă de pui a la grec

INGREDIENTE (pentru 2 litri de ciorba): 1,8 g apa 500g carne de pui 2 morcovi mici/medii 1 țelină mică 1 ceapă 1 pătrunjel rădăcină 1 lingurita boabe de piper negru …

Salată siciliană

INGREDIENTE: 400 g ceapă roşie 50 g oţet roşu 1000 g crevete proaspete 1 lămâie tăiată felii 1000  g apă Puţină sare 400 g roşii cherry, tăiate jumătăţi Pentru asezonat …

Supa îndrăgostiților

INGREDIENTE (4 porții):  20 g ghimbir, tăiat în felii 80 g ceapă, tăiată în jumătăți 300 g morcovi, tăiați în bucăți 20 g unt 500 g apă 1 cub de …

Supa crema de ciuperci (Champignon)

Ingrediente: 500 g apa 2 cubulete fiertura de zarzavat 250 g lapte 40 g unt 40 g faina 100 g smântâna fermentata ¼-½ lingurita sare ¼ lingurita piper 250 g …

unicamd