Abonează-te și primește săptămânal cele mai bune articole pe adresa ta de email

Legume călite „stir-fry”

„Stir-fry” înseamnă amestecă şi prăjeşte, mai bine zis – căleşte foarte rapid, la temperaturi foarte înalte. Este o mâncare de origine asiatică, pe larg răspândită în Occident datorită versatilităţii şi …

Tort cu morcov

Străduiţi-vă să alegeţi pentru această reţetă morcovi dintre cei mai dulci. Tamara Șchiopu, nutriționist, EtnoGastronomica Ingrediente: 300 g faină 2 linguriţe sodă de mâncare Un pic de sare 2 linguriţe …

Garnitură din bulgur cu năut

Bulgurul este un produs din boabe de grâu opărite şi măcinate grosier, a cărui denumire provine din limba turcă. Se vede că în bucătăria noastră bulgurul a pătruns încă în …

Supă de dovleac copt, cu rozmarin şi chimen

Această specialitate va lua ceva timp pentru a o pregăti, dar aroma sa sublimă şi bogată va înviora orice mesean. Tamara Șchiopu, nutriționist, EtnoGastronomica Ingrediente pentru 4 persoane: 5 linguri …

Desert din fructe uscate

Dacă nu ţineţi post, serviţi acest compot aromat cu smântână sau cu frişcă proaspătă. Tamara Șchiopu, nutriționist, EtnoGastronomica Ingrediente pentru 5 persoane:  350 g fructe uscate (mere, caise, pere, prune, …

Salată de varză în stil asiatic

Modesta salată de varză şi morcov poate fi ridicată pe un piedestal gastronomic, dacă uleiul şi oţetul obişnuit sunt înlocuite cu această marinadă asiatică. Tamara Șchiopu, nutriționist, EtnoGastronomica Pentru salată: …

Pateu de ciuperci cu vinete

Vinetele congelate din toamna trecută se vor potrivi perfect pentru această reţetă. Dacă nu aveţi vinete, dublaţi cantitatea de ciuperci. Tamara Șchiopu, nutriționist, EtnoGastronomica Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapă …

Cu ce înlocuim carnea în Postul Mare

Carnea este preferată de mulți, datorită a patru aspecte de bază: proteina și grăsimile, care ne oferă senzația de sațietate, textura și aromele din bucatele pregătite. Tamara Șchiopu, nutriționist, EtnoGastronomica …

Gustărică condimentată din năut

Serviţi această gustare aparte sau presărată peste o salată verde. Sunt posibile multe variaţii, bunăoară folosirea seminţelor decojite de floarea-soarelui, de pin şi de dovleac în loc de năut. Tamara …

Sos de leurdă ”Pesto”

Leurda este acel usturoi de pădure cu frunze mari, strălucitoare, de culoare verde, are forme ascuţite, asemănătoare cu cele de lăcrimioară şi are nişte flori albe care emană un miros …

unicamd