Pastă de avocado cu usturoi

Cea mai simplă și totodată nutritivă rețetă este pasta de avocado. Aceasta poate fi consumată pe post de gustare, în sandvișuri, cu ou poșat sau fără, pe pâine integrală la micul dejun sau pe lipie ori tortilla, pe care le poți lua și la birou. Durează doar 5 minute să pregătești o pastă de avocado.

separator

Iată ingedientele de care ai nevoie:

1 avocado bine copt
1 cățel de usturoi
suc de lămâie
o lingură de ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui
sare

Mod de preparare:

1. Pregateste ingredientele pentru pasta. Taie avocado pe jumătate și scoate sâmburele. Apoi, cu ajutorul unei linguri, scoate miezul din coajă. Pune feliile de avocado într-un bol și pisează-le cu ajutorul unei ustensile pentru piure sau cu ajutorul unei furculițe. Stropește pasta obținută cu puțina zeamă de lămâie, pentru a nu se oxida.

2. Curăță usturoiul și pisează-l foarte mărunt. Încorporează-l în pastă impreuna cu uleiul și sare.

Folosește pasta pentru a prepara sandvișuri sau servește-o pe post de gustare. Poftă bună!

alte Articole interesante