Pericolul din conservele de ton. Descoperire șocantă făcută de cercetători

Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate. La această concluzie au ajuns specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, SUA, scrie Daily Mail.

separator

Aceștia susțin că pentru a produce conservele, se folosește zinc, însă producătorii susțin că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene, care contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor.

În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman, ceea ce ar putea cauza disfuncție la nivelul intestinului.

Excesul de zinc se depune pe pereții intestinului și dereglează funcția acestuia de absorbție a nutrienților, în schimb crește riscul ca toxinele să ajungă mult mai ușor în sânge.

,,Dacă organismul suferă de exces de zinc, substanțele nutritive vor fi cu greu absorbite și, astfel, toxinele ajung mult mai repede în sânge”, a explicat coordonatorul studiului, prof.dr. Gretchen Mahler, din cadrul Universității Binghamton, din New York, SUA, scrie Daily Mail.

Excesul de aport de zinc poate conduce la convulsii, febră, vărsături și leșin.

alte Articole interesante