Plachie de pește – o rețetă savuroasă

Cred, că nu prea ai auzit de acest fel de mâncare? Iată că peste Prut, are o popularitate mare în meniul gospodinelor. Oricum nu i-am spune, este o metodă interesantă de a găti peștele, sosul de legume și usturoi. Servită cu mămăliguță va deveni cu siguranță mâncarea perfectă pentru familia ta.

separator

Ingredientele necesare:

  • 1 kg. fileu de pește crap
  • 1 ceapă albă
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 roșii
  • pastă de ardei roșu
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 3 căței de ustroi
  • o legătură pătrunjel verde
  • o linguriță sare
  • 50 ml. ulei de floarea soarelui

Cum se pregătește:

Peștele se spală, se curăță și se porționează, puteți să-l tăiați bucăți rondele sau fileuri – după preferință și îndemânare. Presărați un pic de sare pe carnea de pește și amestecați bine. Într-o tigaie adâncă încingeți bine uleiul și puneți peștele la prăjit în el. Nu trebuie presărat cu făină, îl puneți așa direct. Rumeniți bine peștele pe ambele părți. După ce sunt gata le scoateți pe o farfurie. Ceapa și ardeiul gras se taie solzișori și se călesc în tigaia cu ulei, acolo unde s-a prăjit peștele. Când legumele s-au înmuiat și un pic s-au rumenit adăugați roșiile tăiate cubulețe. Lăsați până și ele lasă zeama și se fac moi. Toate acestea le faceți la foc moderat și amestecând periodic. Acum, adăugați pasta de ardei sau roșii, amestecați și lăsați 2 minute pe foc. Apoi turnați o cană mică de apă, să obținem un sos consistent și frumos. Îl fierbeți 2-3 minute, potriviți de sare și amestecati bine. Puneți bucățile de pește în sos și mai lăsați sș fiarba înca 2-3 minute împreună. Apoi adăugați usturoiul tocat și pătrunjelul, acoperiți cu capac și închideți focul. Lăsați 10-15 minute să se pătrundă înainte de servire, în acest timp puteți pregăti mămaliguța. Să aveți poftă!!!

Sursa

alte Articole interesante