Plăcintă cu varză – burek – de post!

Această rețetă de placintă cu varză este foarte ușor de făcut, este economă si de post, și cel mai important este un deliciu la îndemâna tuturor.

separator

Ingredientele necesare: 

  • un pachet de foi de plăcintă
  • o varză albă
  • 3 linguri de pesmeți
  • ulei pentru uns
  • 100 ml de apă minerală carbogazoasă

Prepararea se face în felul următor:

Mai întâi de toate, trebuie să tai în solzi subțiri varza, apoi să o călești împreună cu ceapa, sarea și piperul într-o cratiță încăpătoare, încinsă cu ulei. Ingredientile le călești la foc mic, amestecând din când în când, până ce varza s-a înmuiat și a scăzut, evaporându-se marea parte din lichidul acumulat. De asemenea, poți adăuga și puțină verdeață după gust. După ce varza este gata, pornește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Apoi, unge o tavă adâncă cu ulei și începe să suprapui pe fundul ei câte 3-4 foi de placintă, stropite cu ulei și ele (poza 1). Nu este nevoie, să ungi foile pe toată suprafața, pur și simplu le stropești. După care, presară peste foi pesmet (poza 2). Deasupra întinde un strat de varză călită (poza 3). Astfel, construiește plăcinta, repetând pașii anteriori (3-4 foi unse cu ulei, presărat pesmet, strat de varză calită) și incheie cu un strat de foi, care se ung pe deasupra cu ulei. Taie cu grijă plăcinta crudă în porții de dimensiunea dorită (poza 4) și toarnă deasupra apa minerală carbogazoasă.
Dă tava la cuptorul preîncins la 180 de grade, undeva la mijlocul înălțimii cuptorului. Și las-o timp de 45 de minute, până ce se rumenește frumos. După ce vei scoate din cuptor, acoperă tava lejer, cu un șervet de bucătarie curat și uscat, lasând plăcinta să se răcească, timp de 10-15 minute, acoperită.
Poftă bună!!!
Sursa: retetecalamama.ro

alte Articole interesante

Alte Articole interesante