Pulpă de miel la cuptor, cu miere și mentă

Suprinde-i pe cei dragi în duminica de Paște cu o rețetă nouă, de pulpă de miel la cuptor, cu crustă de miere și mentă servită cu cartofi noi și mazăre.

separator

Pentru 4 porții vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg de pulpă de miel
  • piper
  • sare
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 3 crenguțe de cimbru
  • 4 căței de usturoi
  • 500 g de mazăre congelată
  • 450 g de cartofi
  • 85 g de unt
  • 3 crenguțe de mentă
  • 150 g de miere

Cum să prepari:

Încinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Spală bine pulpa de miel, apoi fă cu ajutorul unui cuțit 6-7 găuri pe suprafața acesteia. Introdu în găurile respective mici bucăți din crenguțele de rozmarin și de cimbru, precum și bucățele de usturoi. Asezoneaza apoi pulpa de miel cu sare și piper, și gătește-o la cuptor în jur de o oră.

În acest timp, fierbe cartofii în apa cu sare, în care pui și 2 crenguțe de mentă. După 20 de minute, scoate cartofii și fierbe timp de 3-5 minute mazărea congelată. Toacă mărunt menta rămasă și trage-o în cele 85 de grame de unt topit în tigaie. Scoate pulpa de miel din cuptor și unge-o cu miere, apoi cu un strat de unt cu mentă. Servește carnea de miel cu garnitura alcatuită din cartofi și mazăre.Poftă bună!!!

Sursa

alte Articole interesante