Foto: Quesadilla, o rețetă de vară numai bună pentru acest sezon

Quesadilla, o rețetă de vară numai bună pentru acest sezon

Dacă vrei să prepari o cină de vară gustoasă nu ezita să o faci. Mai ales, că sezonul legumelor este în toi.

separator

T-retete-usoare-vara

 Pentru a prepara acest deliciu din bucătăria mexicană vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 200 g de ciuperci
  • 350 g brânză cheddar
  • 8 foi de lipii
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 lingurițe cu amestec mexican de condimente
  • 5 roșii
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel verde
  • 1 lime
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare:


  1. Feliază cât mai fin dovlecelul și ciupercile spălate.
  2. Pentru amestecul mexican de condimente, combină câte o linguriță cu chili, praf de usturoi, praf de ceapă, două lingurițe cu paprika și câte o jumătate de linguriță cu chimen pisat, oregano, fulgi de ardei, sare, piper negru măcinat. În funcție de preferințe, adaugă un praf de cuișoare pisate și unul de scorțișoară.
  3. Încinge două linguri cu ulei și înăbușă ciupercile și dovleceii. Asezonează după gust cu amestecul mexican de condimente.
  4. Taie în cubulețe roșiile și ceapa, mărunțește ardeiul iute și pătrunjelul. Adaugă sare și piper măcinat, picură ulei și zeamă de lime și amestecă.
  5. Pune pe foc mic o tigaie. Când s-a încins, așeză în ea o foaie de lipie. Presară pe jumătate din foaie brânza rasă și 1-2 linguri cu amestec de legume. Acoperă cu cealaltă jumătate de lipie și presează ușor.
  6. Când brânza începe să se topească, întoarce lipia cu ajutorul unei spatule și lasă pe foc două minute. Serveşte cu salată de roşii.

Sursa: demoslavueltaaldia.com

alte Articole interesante

Alte Articole interesante