Dacă vrei să prepari o cină de vară gustoasă nu ezita să o faci. Mai ales, că sezonul legumelor este în toi.
Pentru a prepara acest deliciu din bucătăria mexicană vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 dovlecel
- 200 g de ciuperci
- 350 g brânză cheddar
- 8 foi de lipii
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 lingurițe cu amestec mexican de condimente
- 5 roșii
- 1 ceapă roșie mică
- 1 ardei iute
- pătrunjel verde
- 1 lime
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
- Feliază cât mai fin dovlecelul și ciupercile spălate.
- Pentru amestecul mexican de condimente, combină câte o linguriță cu chili, praf de usturoi, praf de ceapă, două lingurițe cu paprika și câte o jumătate de linguriță cu chimen pisat, oregano, fulgi de ardei, sare, piper negru măcinat. În funcție de preferințe, adaugă un praf de cuișoare pisate și unul de scorțișoară.
- Încinge două linguri cu ulei și înăbușă ciupercile și dovleceii. Asezonează după gust cu amestecul mexican de condimente.
- Taie în cubulețe roșiile și ceapa, mărunțește ardeiul iute și pătrunjelul. Adaugă sare și piper măcinat, picură ulei și zeamă de lime și amestecă.
- Pune pe foc mic o tigaie. Când s-a încins, așeză în ea o foaie de lipie. Presară pe jumătate din foaie brânza rasă și 1-2 linguri cu amestec de legume. Acoperă cu cealaltă jumătate de lipie și presează ușor.
- Când brânza începe să se topească, întoarce lipia cu ajutorul unei spatule și lasă pe foc două minute. Serveşte cu salată de roşii.
Sursa: demoslavueltaaldia.com