Rapid și gustos, 100% natural! Cum să prepari unt de casă

Dacă încă nu ai preparat unt de casă, delicios și sănătos, este timpul să o faci! Untul din comerț adesea conține grăsimi vegetale hidrogenate, precum și ulei de palmier. Pe când untul de casă poate fi preparat extrem de ușor din smântână naturală.

separator

Dintr-un kilogram de smântână vei obține 400gr de unt gustos și sănătos pe care îl poți servi membrilor familiei ori folosi în prepararea prăjiturilor.

Pentru aceasta este suficient să faci rost de 0,5 kg de smântână de casă, naturală. Poți folosi mixerul ori poți agita manual cantitatea de smântâna (într-un borcan de 1,5 l, circa 20-30 de minute), în care adaugi 2-4 linguri de apă rece.

Mod de preparare

Pune smântâna într-un bol mai adânc și bate folosind un mixer. Pentru început, bate la viteză mică. Când smântâna va începe să se îngroașe, mărește viteza. Continuă până când pe suprafață se va forma un lichid transparent (zer). Scurge zerul și clătește untul de câteva ori cu apă rece, pentru a elimina din el resturile de zer acru.

Din 1 kg de smântână grasă vei obține 350-400 g de unt dulce. Pune untul într-un recipient pentru a-i da forma dorită și bagă-l în frigider. Spor la treabă!

alte Articole interesante