Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane!

Gurmanzii prezenți la Campionatul International de Gastronomie au avut parte de un show culinar a bucătarilor din Uzbekistan. Aceștia au pregătit un lagman pentru 1000 de persoane. 

separator

Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane!

_MG_1660 _MG_1695
Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane! _MG_1702 _MG_1703

 

 

 

 

 

 

Lagmanul se aseamănă cu tăițeii de la noi, doar că se prepară altfel.

Bucătarii din Uzbekistan ne-au lăsat și rețeta.

Aluatul, pregătit cu o zi înainte, se întinde până când se obține forma spaghetelor, apoi se fierbe. Pastele se asortează  cu legume și carne.

Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane! _MG_1698 _MG_1701

 

 

 

 

 

Rețeta lagman

Ingrediente:

  • 650gr carne de vită;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 2 cepe medii ;
  • 3 căței de usturoi;
  • un ardei gras roșu;
  • 1-2 morcovi;
  • 1-2 linguri cu pastă de tomate;
  • taieței foarte lungi;
  • bulion din carne de vită;
  • ulei vegetal.

Carnea se spală bine și se taie pai. Se încălzește un ceaun cu puțin ulei vegetal și se rumenește în el carnea de vită, apoi se sărează după gust. Legumele se curăță și se spală bine. Ceapa ,ardeiul gras și morcovul se taie și ele pai. Se adaugă legumele la carnea din ceaun și secălește la foc mediu timp de 8-10 minute. După cele 10 minute, se adaugă cartofii tăiați pai ,usturoiul pisat și pasta de tomate. Se adaugă bulionul și se lasă la foc mic timp de 30-40 minute. Pastele se fierb separat în apă puțin sărată.

Poftă mare!!!!

Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane!

Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane! _MG_1691 _MG_1728

Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane! _MG_1675 _MG_1678 _MG_1680 _MG_1683 _MG_1685 _MG_1686

Record gastronomic la Chișinău- lagman pentru 1000 de persoane!

alte Articole interesante