Rețeta celor mai bune turte țărănești la tigaie!!!

Este o rețetă care îmi aduce aminte de bunica mea, de zilele petrecute la țară și de mirosul bucatelor pregătite de ea, care îmi lăsau gura apa. Cred că nu există ceva mai bun decât gustul acelor turte simple, dar foarte delicioase!!!

separator

Astăzi, vă prezint rețeta turtelor țărănești pregătite la tigaie, care este sănătoasă și se prepară destul de ușor.

Vei avea nevoie de:

  • două căni de făină
  • un pahar cu apă călduță
  • o bucățică mică de drojdie
  • jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu
  • jumătate de lingură de ulei
  • jumătate de lingură de sare

Cum să prepari:

Amestecă drojdia, apa și făina, într-un bol mare, până când obții o cocă omogenă, după care las-o să se odihnească, timp de 15 minute. Apoi, poți adăugă uleiul, sarea și încă o cană de făină. Amestecă și lasă să stea aproximativ două ore, până când își va dubla volumul.Împarte apoi coca în opt părți egale, acoperă cu un prosop și lasă-le să mai stea 30 de minte. Pune câteva picături de ulei, în tigaie și încinge-o bine.Ai grijă să fie o tigaie pe care nu se lipește mâncarea. Pune fiecare turtă în tigaie și ține câte două minute, pe fiecare parte. După ce le-ai făcut, poți pune peste turte brânză sau ouă și le poți mânca împreună cu o salată.

Poftă bună!!!

alte Articole interesante