Rețeta celor mai delicioase frusecuri cu semințe de chia

Această rețetă cu siguranță te va cuceri! Este sănătoasă și bogată în nutrienți datorită semințelor de chia, pe care le poți include în alimentația zilnică, mai ales că așa îți vei asigura necesarul de acizi grași Omega-3, fibre și proteine.

separator

Ingrediente (pentru aproximativ 25 de fursecuri)

  • 50 gr. semințe de chia
  • 50 gr. semințe de in
  • 100 gr. fulgi de ovăz
  • 70 gr. unt de migdale alb
  • 70 gr. sirop de arțar
  • 100 gr.fructe goji
  • un praf de sare
  • o linguriță scorțișoară
  • 50 ml lapte de migdale (sau lapte de vacă)
  • 100 gr. ciocolată neagra

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Adaugă semințele de chia, semințele de in și fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie și amestecă până obții o pudră fină.
  2. Pune făina obținută într-un vas mare, adaugă untul de migdale, siropul de arțar, fructele goji, sarea și scorțișoara. Amestecă bine, folosind mâinile sau o spatulă de plastic. Încorporează, puțin câte puțin, laptele de migdale, până când obții o compoziție omogenă, dar tare.
  3. Cu mâinile umede porționează aluatul cu o linguriță și formează mai multe bile mici. Așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizează ușor cu o furculiță. Pune la cuptorul încins, pe grătarul din mijloc, aproximativ 8 sau 10 minute.
  4. Între timp, topeșteciocolata într-un bol, pe baia de aburi, apoi unge fursecurile care s-au racit și serveștele.

alte Articole interesante